5 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината.

Сградата е построена преди повече от петдесет години и оттогава не е ремонтирана цялостно. Обновяването на сградата ще възроди това място като център за младежка култура и образование. Ремонтът започна в началото на февруари. Проектното решение запазва основните параметри на обекта, а строителните работи включват дейности по покрив, фасади, дограма, открити тераси, вътрешни строително-монтажни работи, достъпна среда, нова електрическа и аудио инсталация, система за видеонаблюдение и др. Заложени са съвременни технологични решения и материали. Планирано е и закупуване и доставка на оборудване и обзавеждане.

Снимки: Община Ямбол

Пред входа на Младежки център „Георги Братанов“ ще бъде обособено ново пространство за временна лятна сцена, в непосредствена близост с градския парк. Предвижда се също реновиране на прилежащото пространство пред сцената, река Тунджа, парка и Спортна зала „Диана“, така че да са естествен завършек на потока от граждани и гости на града по ул. „Г.С. Раковски” и ул. „Цар Освободител”.

Related Articles

Село Слънчево: Единственото място за индустриална зона на Варна

Община Варна е с ограничена територия и с. Слънчево е единственото място със свободна площ от 4500 дка в региона, което е подходящо за...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ