14 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината.

Сградата е построена преди повече от петдесет години и оттогава не е ремонтирана цялостно. Обновяването на сградата ще възроди това място като център за младежка култура и образование. Ремонтът започна в началото на февруари. Проектното решение запазва основните параметри на обекта, а строителните работи включват дейности по покрив, фасади, дограма, открити тераси, вътрешни строително-монтажни работи, достъпна среда, нова електрическа и аудио инсталация, система за видеонаблюдение и др. Заложени са съвременни технологични решения и материали. Планирано е и закупуване и доставка на оборудване и обзавеждане.

Снимки: Община Ямбол

Пред входа на Младежки център „Георги Братанов“ ще бъде обособено ново пространство за временна лятна сцена, в непосредствена близост с градския парк. Предвижда се също реновиране на прилежащото пространство пред сцената, река Тунджа, парка и Спортна зала „Диана“, така че да са естествен завършек на потока от граждани и гости на града по ул. „Г.С. Раковски” и ул. „Цар Освободител”.

Related Articles

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ