14 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

До края на септември: Слагат ограничителни колчета и на пътя Русе – Велико Търново

До края на септември ще бъдат поставени ограничителни колчета по пътя Русе-Велико Търново. Целта е по този начин да се попречи на рискови изпреварвания, предава БНТ.

Такива колчета след дълго отлагане бяха поставени в друга пътен участък с множество катастрофи – Кресненското дефиле. След техния монтаж, въпреки големия трафик, няма нито една тежка катастрофа със загинал.

Ограничителната мярка се налага заради големия пътен травматизъм и през прохода през Бяла – по пътя Русе Велико Търново.

Представители на бизнеса, който използва едрогабаритни машини обаче твърдят пред БНТ, че са против подобно ограничение, тъй като това щяло да доведе до невъзможност да използват своята техника.

Пътният експерт инж. Свилен Костадинов коментира, че са определени 4 участъка, а поставянето на колчета ще ограничи предприемането на рискови маневри.

Директорът на Областното пътно управление инж. Стамен Савов коментира, че няма основание за тревоги. Решението е взето, за да се подобри безопасността.

Related Articles

Варна: Търси се финансиране за строеж и реновиране на спортни обекти

В Община Варна работят активно за подобряване на спортната инфраструктура в града. Към този момент изграждането на басейни в район „Аспарухово“ и в кв....

Обсъждат Доклада за ОВОС на модернизацията на жп линия Радомир – Гюешево

На 28.03.2024 г. 11:00 часа в Заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на доклада за оценка на въздействието върху околната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ