26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

До края на септември: Слагат ограничителни колчета и на пътя Русе – Велико Търново

До края на септември ще бъдат поставени ограничителни колчета по пътя Русе-Велико Търново. Целта е по този начин да се попречи на рискови изпреварвания, предава БНТ.

Такива колчета след дълго отлагане бяха поставени в друга пътен участък с множество катастрофи – Кресненското дефиле. След техния монтаж, въпреки големия трафик, няма нито една тежка катастрофа със загинал.

Ограничителната мярка се налага заради големия пътен травматизъм и през прохода през Бяла – по пътя Русе Велико Търново.

Представители на бизнеса, който използва едрогабаритни машини обаче твърдят пред БНТ, че са против подобно ограничение, тъй като това щяло да доведе до невъзможност да използват своята техника.

Пътният експерт инж. Свилен Костадинов коментира, че са определени 4 участъка, а поставянето на колчета ще ограничи предприемането на рискови маневри.

Директорът на Областното пътно управление инж. Стамен Савов коментира, че няма основание за тревоги. Решението е взето, за да се подобри безопасността.

Related Articles

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ