16 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

До края на годината: Започва изграждането на нова метростанция между „Сливница“ и „Обеля“

До края на годината ще започнем изграждането на нова метростанция, разположена между метростанциите „Сливница“ и „Обеля“. Приет е подробният устройствен план, който гарантира строителството на новата станция, която ще обслужва кв. „Обеля-1“ и кв. „Модерно предградие“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новата метростанция, освен че ще осигури достъп до метрото на живущите в района, ще е ключова и за връзка на Метрополитен с Националната жп мрежа. Станцията ще бъде оформена като интермодален хъб с новата жп гара „Обеля“ и нова автогара за автобусите от западното направление. Предложихме изграждането на новата метростанция да бъде включено в Оперативна програма „Транспортна свързаност“ 2021 – 2027 г.“, каза още кметът. Тя посочи още, че очаква подкрепа и за разширението на метрото към „Софийския околовръстен път“ с две станции през район „Люлин“.

„За съжаление, планът за разширение на Третата линия през район „Слатина“ беше обжалван от няколко граждани. Надявам се, че Съдът ще разгледа казуса в най-кратки срокове, за да не се спира строителството на проект, който се очаква от хиляди софиянци“ – заяви още Фандъкова.

Related Articles

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Предстои конкурс за нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ