34 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

До края на годината: Започва изграждането на нова метростанция между „Сливница“ и „Обеля“

До края на годината ще започнем изграждането на нова метростанция, разположена между метростанциите „Сливница“ и „Обеля“. Приет е подробният устройствен план, който гарантира строителството на новата станция, която ще обслужва кв. „Обеля-1“ и кв. „Модерно предградие“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Новата метростанция, освен че ще осигури достъп до метрото на живущите в района, ще е ключова и за връзка на Метрополитен с Националната жп мрежа. Станцията ще бъде оформена като интермодален хъб с новата жп гара „Обеля“ и нова автогара за автобусите от западното направление. Предложихме изграждането на новата метростанция да бъде включено в Оперативна програма „Транспортна свързаност“ 2021 – 2027 г.“, каза още кметът. Тя посочи още, че очаква подкрепа и за разширението на метрото към „Софийския околовръстен път“ с две станции през район „Люлин“.

„За съжаление, планът за разширение на Третата линия през район „Слатина“ беше обжалван от няколко граждани. Надявам се, че Съдът ще разгледа казуса в най-кратки срокове, за да не се спира строителството на проект, който се очаква от хиляди софиянци“ – заяви още Фандъкова.

Related Articles

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ