29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Дострояват изнесена база на Тракийския университет в Старозагорски бани

В ход са строително ремонтните дейности на учебната база на Тракийския университет в Старозагорски минерални бани. Корпусът е започнат да се изгражда преди 30-ина години с идея да е изнесена база за различни мероприятия и форуми на учебното заведение. Преди 7 години обектът е замразен. За довършването му са необходими над 3 милиона лева, които университетът е подсигурил.

Базата е на 3 етажа с партер и сутерен. Тя ще разполага с конферентни и многофункционални зали, учебни семинарни зали и кабинети, кухненски блок със столова, вътрешен басейн, стаи и апартаменти за отдих.

Срокът за изпълнение по договор със строителната фирма е 540 календарни дни, но се очаква корпусът да бъде пуснат в експлоатация още през 2022 година.

Related Articles

Откриха паметник на Хитър Петър и Настрадин Ходжа в Момчилград

Скулптури на популярните герои от народните приказки Хитър Петър и Настрадин Ходжа беше открит в центъра на Момчилград. Идеята за създаване на скулптурите е...

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ