28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Дострояват изнесена база на Тракийския университет в Старозагорски бани

В ход са строително ремонтните дейности на учебната база на Тракийския университет в Старозагорски минерални бани. Корпусът е започнат да се изгражда преди 30-ина години с идея да е изнесена база за различни мероприятия и форуми на учебното заведение. Преди 7 години обектът е замразен. За довършването му са необходими над 3 милиона лева, които университетът е подсигурил.

Базата е на 3 етажа с партер и сутерен. Тя ще разполага с конферентни и многофункционални зали, учебни семинарни зали и кабинети, кухненски блок със столова, вътрешен басейн, стаи и апартаменти за отдих.

Срокът за изпълнение по договор със строителната фирма е 540 календарни дни, но се очаква корпусът да бъде пуснат в експлоатация още през 2022 година.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ