11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Дострояват изнесена база на Тракийския университет в Старозагорски бани

В ход са строително ремонтните дейности на учебната база на Тракийския университет в Старозагорски минерални бани. Корпусът е започнат да се изгражда преди 30-ина години с идея да е изнесена база за различни мероприятия и форуми на учебното заведение. Преди 7 години обектът е замразен. За довършването му са необходими над 3 милиона лева, които университетът е подсигурил.

Базата е на 3 етажа с партер и сутерен. Тя ще разполага с конферентни и многофункционални зали, учебни семинарни зали и кабинети, кухненски блок със столова, вътрешен басейн, стаи и апартаменти за отдих.

Срокът за изпълнение по договор със строителната фирма е 540 календарни дни, но се очаква корпусът да бъде пуснат в експлоатация още през 2022 година.

Related Articles

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ