13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Домът на културата в Гоце Делчев е напълно обновен

Община Гоце Делчев реализира успешно пореден голям инфраструктурен проект – „Обновяване и модернизация на Дом на културата „Пейо Яворов“ град Гоце Делчев“. Проектът се финансира чрез комбинирана подкрепа – безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и от финансов инструмент осигурен от Фонд за градско развитие Юг. Общата стойност на проекта е 8 465 058.45 лева.

Главната цел на проекта е подобряване условията за достъп до културен живот чрез модернизация на културната инфраструктура в гр. Гоце Делчев.

В рамките на проекта са извършени строителни дейности по цялостно обновяване на сградата и помещения в нея. Въведени са мерки за енергийна ефективност. Възстановени и изградени са всички системи, свързани с осигуряване на безопасност по време на провеждане на културните мероприятия и представления. В залите са доставени, монтирани и инсталирани нови и модерни системи за озвучаване и акустика, ефектно осветление и сценична механизация. Изградена е достъпна архитектурна среда за хора с увреждания до всички нива и помещения в сградата.

Кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов припомни, че сградата е строена преди повече от 40 години и в нея с доброволен труд, материали и всякаква подкрепа е участвало активно местното население. „Искаме всичко това, което е изградено преди години, да се съхрани и за следващите поколения. Сега го обновихме и ремонтирахме, като то се превърна в един истински модерен и уютен Дом на културата. Много важно е от тук нататък, направеното да се пази и от гражданите“, заключи кметът Владимир Москов.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ