15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие

Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обектаl беше отличен за приноса си в развитието на интелигентния туризъм в страната. Само три месеца след старта си, инициативата спечели наградата „Интелигентна туристическа дестинация“ на SMARTOURISM.BG за принос в опознаването на значими за страната ни забележителности по един нов и модерен начин. Отличието беше връчено по време на ежегодната национална конференция SMARTOURISM.BG в София, която се провежда под патронажа на Министерството на туризма.

Иновативният проект за дигитализиране на 100-те обекта дава възможност на почитателите на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия. Това е възможно в специалното мобилно приложение, което вече е отворено за всички потребители. Достъпът е напълно безплатен, а цялото съдържание може да бъде намерено и на английски език.

В дигиталната версия на 100-те туристически обекта могат да бъдат открити профилите на всички 176 обекта с полезна информация за посетителите като локация, работно време и др. Към някои от тях са добавени и любопитни аудиоразкази, както и впечатляващи видеоистории.

Една от целите на проекта е да послужи за връзка между поколенията, тъй като е ориентиран към младата аудитория, която предпочита смарт технологиите и дигиталното пространство. Приложението ще бъде периодично допълвано с ново съдържание и функционалности.

Related Articles

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024

На 15 май 2024 г. е пресконференцията и официалният старт на кампанията „Хижа на годината” 2024. На събитието по инициатива на 360mag.bg и Български...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ