15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

„Да изчистим България заедно“ – на 16 септември

За поредна година общините ще бъдат дейни участници в кампанията „Да изчистим България заедно“. Инициативата отново ще обедини институции, неправителствени организации, бизнеса и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И тази година ще се подкрепят каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. През 2023 г. Световният ден на почистването на планетата, в който България ще се включи за седми пореден път, ще се проведе на 16 септември, когато ще се организират традиционните мащабни акции, към които всеки може да се присъедини.

Насловът на най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година е „Готови сме!“. Тя се фокусира върху усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Гражданите се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на зелената идея.

От началото на „Да изчистим България заедно“ в кампанията са се включили близо 2 500 000 доброволци. По данни на МОСВ, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България. Министерството ще участва активно в провеждането на инициативата.

Related Articles

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ