25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

„Да изчистим България заедно“ – на 16 септември

За поредна година общините ще бъдат дейни участници в кампанията „Да изчистим България заедно“. Инициативата отново ще обедини институции, неправителствени организации, бизнеса и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И тази година ще се подкрепят каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. През 2023 г. Световният ден на почистването на планетата, в който България ще се включи за седми пореден път, ще се проведе на 16 септември, когато ще се организират традиционните мащабни акции, към които всеки може да се присъедини.

Насловът на най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година е „Готови сме!“. Тя се фокусира върху усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Гражданите се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на зелената идея.

От началото на „Да изчистим България заедно“ в кампанията са се включили близо 2 500 000 доброволци. По данни на МОСВ, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България. Министерството ще участва активно в провеждането на инициативата.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ