36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

„Да изчистим България заедно“ – на 16 септември

За поредна година общините ще бъдат дейни участници в кампанията „Да изчистим България заедно“. Инициативата отново ще обедини институции, неправителствени организации, бизнеса и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. И тази година ще се подкрепят каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. През 2023 г. Световният ден на почистването на планетата, в който България ще се включи за седми пореден път, ще се проведе на 16 септември, когато ще се организират традиционните мащабни акции, към които всеки може да се присъедини.

Насловът на най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година е „Готови сме!“. Тя се фокусира върху усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Гражданите се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на зелената идея.

От началото на „Да изчистим България заедно“ в кампанията са се включили близо 2 500 000 доброволци. По данни на МОСВ, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България. Министерството ще участва активно в провеждането на инициативата.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ