1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

“Дановото училище” в Перущица – домакин на изложба на Салвадор Дали

Картинна галерия “Даново училище” в Исторически музей-Перущица показва отбрана сбирка от творби на световноизвестния Салвадор Дали. “Неочакваният Дали” е насловът на експозицията.

Тя пристига в Перущица като част от европейска обиколка на фамилия Кесаури, чиято собственост са експонатите на великия сюрреалист. Меценатите с грузински корени от години живеят във Франция и попълват колекцията наследена от техния дядо с творби от световноизвестни майстори.

Пътуват по света и показват части от нея в галерии в малки населени места. Така преди години жителите и гостите на Велинград имаха възможност да се насладят на оригинали на Марк Шагал, а друга част от картини на Салвадор Дали през лятото бяха показани в галерия в Русе.

Ценителите на гениалния майстор на сюрреализма от Каталуния могат да видят изложбата в Перущица до началото на месец април. Притежателите на творбите – Василий и Александър Кесаури, гарантират за абсолютната им автентичност както с подписа на Дали на всяко произведение, така и с официален сертификат за оригинал.

Related Articles

Никулден е! Празнуват моряци, банкери и търговци

На 6 декември отбелязваме Никулден. Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците...

Улесняват правилата за проектиране на нови сгради с близко до нулево енергийно потребление

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-02-20-3 от 9.11.2022 г. за техническите изисквания към енергийните характеристики на сгради облекчава прилагането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ