13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари одитен доклад, за който кметът Васил Терзиев подаде сигнал в прокуратурата, съобщиха от Столична община.

Планът е резултат от извършената изчерпателна проверка на функционирането на общинското предприятие и състоянието на всички машини и съоръжения. Той определя стъпките и начините за отстраняване на констатираните нередности, за да бъде възстановена нормалната работата на СПТО.

Създаването на план за действие за възстановяването на СПТО е вторият етап от действия, които управленският екип предприе за модернизирането на предприятието. Първата стъпка бяха интензивни действия по възстановяване работата на завода, като се минимизира времето на аварийно спиране и престой.

Втората стъпка е създаването на Оздравителен план, който ще позволи СПТО да възстанови проектните параметри на работа и да произвежда продукт с качествени показатели, за които е проектиран. В третия етап ще бъде представен пълен план за модернизация, който ще бъде базиран на Оздравителния план.

Модернизацията на производството ще обхваща промяна на част от технологичните параметри, което ще позволи внедряването на нови технологии, автоматизация и роботизация на отделни технологични процеси.

Related Articles

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ