22 C
Пловдив
вторник, юли 16, 2024

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари одитен доклад, за който кметът Васил Терзиев подаде сигнал в прокуратурата, съобщиха от Столична община.

Планът е резултат от извършената изчерпателна проверка на функционирането на общинското предприятие и състоянието на всички машини и съоръжения. Той определя стъпките и начините за отстраняване на констатираните нередности, за да бъде възстановена нормалната работата на СПТО.

Създаването на план за действие за възстановяването на СПТО е вторият етап от действия, които управленският екип предприе за модернизирането на предприятието. Първата стъпка бяха интензивни действия по възстановяване работата на завода, като се минимизира времето на аварийно спиране и престой.

Втората стъпка е създаването на Оздравителен план, който ще позволи СПТО да възстанови проектните параметри на работа и да произвежда продукт с качествени показатели, за които е проектиран. В третия етап ще бъде представен пълен план за модернизация, който ще бъде базиран на Оздравителния план.

Модернизацията на производството ще обхваща промяна на част от технологичните параметри, което ще позволи внедряването на нови технологии, автоматизация и роботизация на отделни технологични процеси.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ