15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Готов е новият мост над Струма край Покровник

Завърши строежът на новия мост над река Струма при село Покровник. Движението по съоръжението за всички видове превозни средства вече е пуснато, така че се улеснява пътуването на жителите от района на община Благоевград за почивните дни за Коледа.

От Пътната агенция съобщават, че предстои назначаването на Държавна приемателна комисия и издаването на Акт 16 и разрешението за ползване. Инвестицията е за близо 10,5 млн. лв., а средствата са от бюджета на АПИ.

Новият мост е с дължина 134,2 м и е изграден на мястото на авариралото съоръжение.

Припомняме, вследствие на обилните валежи в средата на декември 2021 г. и придошлите води на реката бeше подкопан един от стълбовете на моста. Това наложи спиране на движението по него, а трафикът беше пренасочен по обходен маршрут.

През 2022 г. проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на съоръжението бяха възложени на ДЗЗД „Мост Покровник“, в което участват: „Грома Холд“ ЕООД и „Пътпроект“ ЕООД.

Строителният надзор е осъществен от ОБЕДИНЕНИЕ „НАДЗОР ЮГ“, в което са: „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД и „КОНТПАС“ ООД.

Реалните строителни работи на обекта започнаха в средата на март тази година. Преди построяването на новия мост беше изградено и допълнително техническо съоръжение за преместване на инженерните комуникации, които преминаваха в района.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ