34 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Готов е новият мост над Струма край Покровник

Завърши строежът на новия мост над река Струма при село Покровник. Движението по съоръжението за всички видове превозни средства вече е пуснато, така че се улеснява пътуването на жителите от района на община Благоевград за почивните дни за Коледа.

От Пътната агенция съобщават, че предстои назначаването на Държавна приемателна комисия и издаването на Акт 16 и разрешението за ползване. Инвестицията е за близо 10,5 млн. лв., а средствата са от бюджета на АПИ.

Новият мост е с дължина 134,2 м и е изграден на мястото на авариралото съоръжение.

Припомняме, вследствие на обилните валежи в средата на декември 2021 г. и придошлите води на реката бeше подкопан един от стълбовете на моста. Това наложи спиране на движението по него, а трафикът беше пренасочен по обходен маршрут.

През 2022 г. проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на съоръжението бяха възложени на ДЗЗД „Мост Покровник“, в което участват: „Грома Холд“ ЕООД и „Пътпроект“ ЕООД.

Строителният надзор е осъществен от ОБЕДИНЕНИЕ „НАДЗОР ЮГ“, в което са: „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД и „КОНТПАС“ ООД.

Реалните строителни работи на обекта започнаха в средата на март тази година. Преди построяването на новия мост беше изградено и допълнително техническо съоръжение за преместване на инженерните комуникации, които преминаваха в района.

Related Articles

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ