15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

В ход е мащабната програма на Община Русе за подобряване на градската среда

Над 22 млн. лв. общинско, държавно и кредитно финансиране влага Община Русе в мащабната програма за подобряване на градската среда. До момента в общинския бюджет не са акумулирани толкова много средства за ремонти и това ще даде възможност за масово подобряване на състоянието на пътната мрежа и паркингите в Русе, за които не е полагана грижа години наред.

„Целта ни е да подобрим микроградската среда, където живеем всички ние. Това е предпоставка за по-добро качество на живот и в дългосрочен план ще се отрази добре на русенци“, коментира кметът Пенчо Милков.

През следващите месеци програмата предвижда ремонти в кв. „Здравец – Север 1“  – улиците „Рупел“ и „Бабуна планина“, както и паркингите и подходите към едноименните блокове. С подобряване на метеорологичните условия ще бъде завършен и паркингът на бл. Потсдам 2. В следващите месеци ще бъдат асфалтирани паркингите при бл. Поп Харитон и бл. Бачо Киро, както и няколко междублокови пространства в кв. „Родина“ – при блокове Сакар планина, Лозен планина, Вежен и Панагюрище. Ремонтът на алеите и изграждането на осветление в Парка на възрожденците ще продължи, като се планира по подобен начин да се обновят и градинката при пл. „Дунав“ и тази при Американското пазарче.

Паралелно с тези дейности, ремонти на паркинги  се извършват и от строителните бригади на „Пътинженеринг“. Със средства, отпуснати от държавата, ще се ремонтират улиците „Солун“, „Тулча“, „Плиска“ и „Доростол“. По тях се действа по одобрени проекти от 2018 г., на които е възложена преработка.

Още 24 улици и участъци от улици ще бъдат асфалтирани с кредитни средства, като след проведената от Общината конкурсна процедура бе постигната 0,13% лихва. Двугодишният гратисен период ще даде възможност да се ремонтират над 20 обекта.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ