21 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

В столицата: Фотоизложба „София – сгради, истории, съдби“

26 сгради, съхранили историческите корени и културното наследство на столицата, могат да бъдат видени в изложбата „София – сгради, истории, съдби“. Поводът за събитието е 144-годишнината от обявяването на града за столица на България.

Фотографиите са на журналиста Митко Попов, който запечатва със своя обектив красотата на родния си град. Творческата работа започва през 2018 година във Facebook проекта „Скритата красота на София.“ Организатор на събитието е Столична община.

„Хората, които ме познават, отдавна знаят, че думичката „страст“ е изключително важна за нещата, с които се занимавам. А това особено важи за любовта ми към културно-историческото наследство и миналото ни като страна. Иска ми се да вярвам, че с всяка изминала година все повече хора ще усещат гордост от хилядолетната ни история като страна, защото точно това най-осезаемо ни липсва, а ако мога да допринеса дори и с частица за тази промяна, то всички усилия досега категорично ще си струват…“, казва авторът.

Related Articles

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ