20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

В столицата: Нова линия свързва Слатина и Студентски град от събота

От събота, 6 януари, Столична община пуска в движение нова автобусна линия на градския транспорт – № 288. Тя ще свързва кварталите “Слатина”, “Христо Смирненски” и “Гео Милев” с “Дървеница”, “Мусагеница”, “Студентски град” и “Кръстова вада”, както ще прави връзка и с две метростанции – “Г. М. Димитров” и “Витоша”.

На практика новият рейс № 288 ще се движи по трасето на скоростния трамвай, с който Столична община обещава от години да свърже тези части на София.

Началото на новата автобусна линия ще е автостанция “Гео Милев”, след което маршрутът ще върви наляво по бул. “Шипченски проход”, по бул. “Асен Йорданов” (със спирка до зала “Арена София”), по бул. “Д-р Г. М. Димитров”, по ул. “Филип Кутев” и по бул. “Черни връх” до станция “Витоша”. След това автобус № 288 ще се връща по ул. “Сребърна” и по “Филип Кутев” до автостанция “Гео Милев”.

Новата линия ще се движи през делничните дни с интервали от 15 мин. до 35 мин. Ще се обслужва с електробуси.

Related Articles

УАСГ с готовност за разкриване на филиал в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов презентира пред ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ доц. д-р арх. Гичка Кутова- Каменова и...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ