13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

В София заработи най-големият открит food park в Европа, изграден от транспортни контейнери

Вече посреща посетители вторият открит парка за храна в София. Локацията на Quartal District е между кварталите Дианабад и Студентски град, а инвестицията е близо 2 млн. лв.

На площ от близо 5 хил. кв. м са разположени зони за храна и събития с капацитет около 500 места, магазини за дрехи, книжарница, детски кът, както и паркинг. Паркът за храна е изграден от 61 транспортни контейнера, които са климатизирани и предвидени само за консумация на храна и напитки.

Според инвеститорите архитектурата и дизайнът са важни за създаването на неповторимо клиентско изживяване. Паркът изглежда като стабилна масивна конструкция, но всичко е изградено на базата на устойчиви процеси. Настилката е от съборена стара тухларна от Горна Оряховица, а цялата растителност се отглежда от инвеститорите и се засажда в парка. Контейнерите, в които се помещават операторите, са преизползвани. Концепцията на обекта предвижда всички табели на брандовете и менютата им да са уеднаквени по цвят и шрифт и да бъдат поставяни на фиксирани места.

  • * Ползвани фирмена информация и снимки

Related Articles

На кръгла маса: Анализираха ефекти и дефекти на санирането на сгради в България

Сдружение с нестопанска цел „Алианс за висока строителна култура” (АВСК) инициира в София кръгла маса за качеството на санирането у нас. Форумът „Ефекти и...

Нови и по-екологични автомобили събират сметта в Сливен

Дванадесет модерни машини сменят старите автомобили за сметосъбиране в Сливен. Специализираните коли са със съвременно оборудване, електронно управление и притежават евростандарт 6. Те са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ