24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел „Парк“. Общо нагоре и надолу участниците в акцията ще преминат през 516 стъпала.

Целта на събитието е промотиране на физическата активност и здраве чрез насърчаване всекидневното ползване на стълби, а не на асансьори.

Инициативата е със състезателен характер и има благотворителна цел – подкрепа на младежките доброволчески дейности в града. В нея може да се включи всеки – индивидуално или в екип по трима.

Организатори на събитието са: сдружение „Асоциация за стратегическо управление Делфи“, фондация „Астика“, университет „Проф. д-р Асен Златаров“, сдружение „Младежка доброволческа мрежа“. Инициативата се осъществява с участието на доброволци по проекти на програмата „Европейски корпус за солидарност“.

Записването за участие е онлайн до 13 часа на 13.04.2024 г.

Related Articles

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...

Изграждат преносен газопровод от Дупница до Перник

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник с дължина около 53 километра, съобщават от "Булгартрансгаз". Ще се реализира вертикален газов коридор чрез изграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ