5 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Възстановяват движението по изцяло обновената ул. “Кукуш“

„От 31 октомври възстановяваме движението по изцяло обновената ул. “Кукуш“, която е една от ключовите улици в район „Илинден“. През пролетта трябва да започне реконструкция на ул. “Щросмайер“, която е продължение на ул. “Кукуш“. Двете улици са част от моята програма за цялостна реконструкция на основни улици в кварталите“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работите в район „Илинден“.

Ул. „Кукуш” от бул. „Сливница“ до жп прелеза е с дължина 1,5 км и се изпълни на два етапа. Инфраструктурата бе изцяло подменена – изградени бяха около километър канализация, над 1 км водопровод, обновени бяха настилките, тротоарите. Монтирано бе LED осветление и постоянно видеонаблюдение.

Реконструирана е и основната за район „Слатина“ ул. “Николай Коперник“, а в момента се извършва ремонт на ул. “Народно хоро“ и ул. “Народен герой“ в район „Овча купел“ – заяви още кметът Фандъкова.

Related Articles

Избраха фирма за разширението на АМ „Тракия” от София до Пловдив

Софийската фирма „ВИА – План” ЕООД е избрана от АПИ да извърши първата процедура за разширение на АМ „Тракия” от София до Пловдив. Компанията...

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ