20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Възстановяват движението по изцяло обновената ул. “Кукуш“

„От 31 октомври възстановяваме движението по изцяло обновената ул. “Кукуш“, която е една от ключовите улици в район „Илинден“. През пролетта трябва да започне реконструкция на ул. “Щросмайер“, която е продължение на ул. “Кукуш“. Двете улици са част от моята програма за цялостна реконструкция на основни улици в кварталите“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работите в район „Илинден“.

Ул. „Кукуш” от бул. „Сливница“ до жп прелеза е с дължина 1,5 км и се изпълни на два етапа. Инфраструктурата бе изцяло подменена – изградени бяха около километър канализация, над 1 км водопровод, обновени бяха настилките, тротоарите. Монтирано бе LED осветление и постоянно видеонаблюдение.

Реконструирана е и основната за район „Слатина“ ул. “Николай Коперник“, а в момента се извършва ремонт на ул. “Народно хоро“ и ул. “Народен герой“ в район „Овча купел“ – заяви още кметът Фандъкова.

Related Articles

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ