13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Възстановиха осветлението в Южния и в Западния парк в София

Възстановено е изцяло неработещото осветление на два от най-посещаваните паркове в София – Южен парк и Западен парк. В Южния парк са сменени всички 128 неработещи и остарели осветителни тела. Възложено е да започне проектиране на осветление по алейната мрежа, която свързва Южен парк (в частта около бул. „Аренсалски“ 125) със спирката на градския транспорт на ул. „Бяла черква“. Това ще позволи свободното придвижване на хората от квартала, които сега минават по заобиколен маршрут, за да избегнат тъмните алеи. Изграждането на новото осветление трябва да започне в началото на лятото.

До края на седмицата ще има 100% работещо осветление в Западния парк, информират от Столична община. Там са възстановени над 400 осветителни тела. Продължава работата по отстраняването на неработещи стълбове и изграждането на липсващи стълбове и захранване към тях.

Започва подготовката на проект за финансиране на подмяната на остарялото осветление със съвременна светодиодна технология за големите булеварди. До края на другата седмица проектът ще е готов и внесен за гласуване в СОС. Той предвижда да бъдат подменени 8 000 осветителни тела, за да може до март 2025 г. в София да няма нито един голям неосветен булевард.

Снимка: СО

Related Articles

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили...

Спортното министерство осигурява средства за ремонт за спортни училища в страната

Министерството на спорта осигури 15,6 милиона лева за ремонт в държавните спортни училища. Те се нуждаят от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ