34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Във Велико Търново изграждат улици, чакани близо 20 години

В напреднала фаза е строителството на улиците „Иван Хаджидимитров“ и „Димитър Благоев“ в кв. „Бузлуджа“, чиито недовършени участъци се чакаха от хората близо 20 години.

След основните слоеве асфалт вече се полага и износващият, изграждат се тротоари, монтирано е улично осветление, където липсваха лампи. Оформени са локални паркинги и подходи към гаражите.

Районът около строителните работи ще бъде почистен, а където е възможно, ще бъде поставен хидропосев.

Изграден бе и участък от ул. „Народни будители“, както и локални паркоместа. Най-западната част от отсечката все още не е завършена. В момента текат процедури по отчуждаване на терени.

Преди изграждането на надземната инфраструктура е положена нова ВиК-мрежа.

В кв. „Зона Б“ се трасира недовършената от десетилетия ул. „Димитър Рашев“. Чрез нея ще се осъществи директна връзка между ул. „Стоян Коледаров“ и новата детска градина „Шареният замък“. Продължава оформянето и тротоари, ще бъде извършено цялостно асфалтиране.

Асфалтират се и още два обекта – локалният паркинг пред детската градина и подходът към ул. „Венета Ботева“.

Проектът се реализира по инвестиционната програма на Община Велико Търново.

Related Articles

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ