24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Във Велико Търново изграждат улици, чакани близо 20 години

В напреднала фаза е строителството на улиците „Иван Хаджидимитров“ и „Димитър Благоев“ в кв. „Бузлуджа“, чиито недовършени участъци се чакаха от хората близо 20 години.

След основните слоеве асфалт вече се полага и износващият, изграждат се тротоари, монтирано е улично осветление, където липсваха лампи. Оформени са локални паркинги и подходи към гаражите.

Районът около строителните работи ще бъде почистен, а където е възможно, ще бъде поставен хидропосев.

Изграден бе и участък от ул. „Народни будители“, както и локални паркоместа. Най-западната част от отсечката все още не е завършена. В момента текат процедури по отчуждаване на терени.

Преди изграждането на надземната инфраструктура е положена нова ВиК-мрежа.

В кв. „Зона Б“ се трасира недовършената от десетилетия ул. „Димитър Рашев“. Чрез нея ще се осъществи директна връзка между ул. „Стоян Коледаров“ и новата детска градина „Шареният замък“. Продължава оформянето и тротоари, ще бъде извършено цялостно асфалтиране.

Асфалтират се и още два обекта – локалният паркинг пред детската градина и подходът към ул. „Венета Ботева“.

Проектът се реализира по инвестиционната програма на Община Велико Търново.

Related Articles

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...

Гилдията в Пловдив отбелязва професионалния си празник с изложба

„Архитектите рисуват“ е името на изложбата, която ще бъде открита на Световния ден на архитектурата /2 октомври/ в Цар Симеоновата градина в Пловдив до...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ