18 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Във Велико Търново изграждат улици, чакани близо 20 години

В напреднала фаза е строителството на улиците „Иван Хаджидимитров“ и „Димитър Благоев“ в кв. „Бузлуджа“, чиито недовършени участъци се чакаха от хората близо 20 години.

След основните слоеве асфалт вече се полага и износващият, изграждат се тротоари, монтирано е улично осветление, където липсваха лампи. Оформени са локални паркинги и подходи към гаражите.

Районът около строителните работи ще бъде почистен, а където е възможно, ще бъде поставен хидропосев.

Изграден бе и участък от ул. „Народни будители“, както и локални паркоместа. Най-западната част от отсечката все още не е завършена. В момента текат процедури по отчуждаване на терени.

Преди изграждането на надземната инфраструктура е положена нова ВиК-мрежа.

В кв. „Зона Б“ се трасира недовършената от десетилетия ул. „Димитър Рашев“. Чрез нея ще се осъществи директна връзка между ул. „Стоян Коледаров“ и новата детска градина „Шареният замък“. Продължава оформянето и тротоари, ще бъде извършено цялостно асфалтиране.

Асфалтират се и още два обекта – локалният паркинг пред детската градина и подходът към ул. „Венета Ботева“.

Проектът се реализира по инвестиционната програма на Община Велико Търново.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ