13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Временна организация на движението за 3 март

Във връзка с провеждането на тържествата за 3 март на връх Шипка се въвежда временна организация на движение по пътя Габрово – връх Шипка – Казанлък.

За времето от 20:00 часа на 02.03.2024 г. до 18:00 часа на 03.03.2024 г. ще бъде ограничено движението на транзитно преминаващите МПС през прохода Шипка. Транзитното движение ще се пренасочи към Прохода на Републиката. Забраната не важи за организирания междуградски автобусен транспорт от редовни пътнически линии, движещ се по утвърден маршрут.

Движението до връх Шипка на 03.03.2024 г., от север и от юг, ще се осъществява еднопосочно:

– от 06:30 ч. до 12:30 ч. от Габрово към връх Шипка;

– от 12:30 ч. до 18:00 ч. от връх Шипка обратно към Габрово.

Паркирането на автомобилите в района на връх Шипка ще става по разпореждане на полицейските екипи.

На 3 март ще бъде отслужен благодарствен молебен в храм-паметника „Св. Рождество Христово“ в Шипка, а в 11:30 часа ще е тържественото отбелязване на 146-ата годишнина от Освобождението на връх Свети Никола. Програмата ще включва приемане на строя, поетична композиция, заупокойна молитва в памет на загиналите герои и слова по случай Националния празник. В 12:00 часа ще се състои поклонение и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата.

Related Articles

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ