26 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Вместо парк строят медицински университет и болница в Кърджали

Общинският съвет в Кърджали гласува промяна на предназначението на имот от 40 дка. Вместо за парк той се отрежда за здравни, образователни и съпътстващи дейности. Ще бъде предоставен за изграждане на болница и частен медицински университет в родопския град.

Теренът се намира в най-южната част на парк „Арпезос Север“. Местоположението е отдалечено от основно използваната паркова инфраструктура и затова промяната не би имала негативен отпечатък и не би ощетила по никакъв начин парковата среда, се казва в гласуваното предложение.

Инвестиционното намерение е на Търговска Лига – Глобален Аптечен Център и ще е част от Български кардиологичен институт (БКИ). В частта му за изграждане на частен медицински университет то цели привличането на български, но главно чуждестранни студенти, предимно от Гърция и Турция.

Планираната високотехнологична болница ще бъде с няколко отделения. В нея ще бъдат разкрити между 250 и 300 болнични легла. След реализирането на инвестиционните намерения за обектите ще бъдат новооткрити над 500 работни места.

Related Articles

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ