36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Вместо парк строят медицински университет и болница в Кърджали

Общинският съвет в Кърджали гласува промяна на предназначението на имот от 40 дка. Вместо за парк той се отрежда за здравни, образователни и съпътстващи дейности. Ще бъде предоставен за изграждане на болница и частен медицински университет в родопския град.

Теренът се намира в най-южната част на парк „Арпезос Север“. Местоположението е отдалечено от основно използваната паркова инфраструктура и затова промяната не би имала негативен отпечатък и не би ощетила по никакъв начин парковата среда, се казва в гласуваното предложение.

Инвестиционното намерение е на Търговска Лига – Глобален Аптечен Център и ще е част от Български кардиологичен институт (БКИ). В частта му за изграждане на частен медицински университет то цели привличането на български, но главно чуждестранни студенти, предимно от Гърция и Турция.

Планираната високотехнологична болница ще бъде с няколко отделения. В нея ще бъдат разкрити между 250 и 300 болнични легла. След реализирането на инвестиционните намерения за обектите ще бъдат новооткрити над 500 работни места.

Related Articles

Правят нов термален парк край Пампорово

Ще има балнео зона и закрит комплекс за целогодишен туризъм Термален парк ще бъде изграден в планинска местност между Девин и Пампорово. Проектът предвижда създаване...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ