16 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Вместо парк строят медицински университет и болница в Кърджали

Общинският съвет в Кърджали гласува промяна на предназначението на имот от 40 дка. Вместо за парк той се отрежда за здравни, образователни и съпътстващи дейности. Ще бъде предоставен за изграждане на болница и частен медицински университет в родопския град.

Теренът се намира в най-южната част на парк „Арпезос Север“. Местоположението е отдалечено от основно използваната паркова инфраструктура и затова промяната не би имала негативен отпечатък и не би ощетила по никакъв начин парковата среда, се казва в гласуваното предложение.

Инвестиционното намерение е на Търговска Лига – Глобален Аптечен Център и ще е част от Български кардиологичен институт (БКИ). В частта му за изграждане на частен медицински университет то цели привличането на български, но главно чуждестранни студенти, предимно от Гърция и Турция.

Планираната високотехнологична болница ще бъде с няколко отделения. В нея ще бъдат разкрити между 250 и 300 болнични легла. След реализирането на инвестиционните намерения за обектите ще бъдат новооткрити над 500 работни места.

Related Articles

Вековно дърво в Плевен указва историческите и културни забележителности

Указателни табели, насочващи към историческите и културните забележителности на Плевен, бяха монтирани на дънера на дърво, което е на близо 150 години. Дънерът се...

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ