9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Велико Търново тегли над 6 млн. лв. заем за ремонти

Община Велико Търново планира да поеме дългосрочен дълг за близо шест милиона и половина лева за ремонт на улици и изграждане на два моста. Парите са за самоучастието на общината по трансграничен проект с Румъния за подобряване на проходимостта на европейските коридори 4,7 и 9.

Дългосрочният заем от 6,380 милиона лева ще бъде изтеглен от фонд ФЛАГ и обезпечен с настоящи и бъдещи приходи на общината, както и трансфери за местни дейности, включително общата изравнителна субсидия. Финансирането е за ремонта на пет улици и изграждането на два моста във Велико Търново.

За 15 декември е насрочено общественото обсъждане дали да бъде изтеглен кредитът, след което трябва да се произнесе Общинският съвет.

Междувременно стана ясно, че няма желаещи строителни фирми да построят двата моста в района на стария град. Първата обществена поръчка се провали, заради липса на кандидати. Обявена е нова процедура, но и към нея няма интерес, което наложи удължаване на крайния срок за подаване на оферти, признават от администрацията в старата столица.

Related Articles

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от...

Президентът Радев открива българския павилион на КОП 28 в Дубай

Страната ни за първи път е на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата Президентът Румен Радев открива днес павилиона,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ