14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Велико Търново тегли над 6 млн. лв. заем за ремонти

Община Велико Търново планира да поеме дългосрочен дълг за близо шест милиона и половина лева за ремонт на улици и изграждане на два моста. Парите са за самоучастието на общината по трансграничен проект с Румъния за подобряване на проходимостта на европейските коридори 4,7 и 9.

Дългосрочният заем от 6,380 милиона лева ще бъде изтеглен от фонд ФЛАГ и обезпечен с настоящи и бъдещи приходи на общината, както и трансфери за местни дейности, включително общата изравнителна субсидия. Финансирането е за ремонта на пет улици и изграждането на два моста във Велико Търново.

За 15 декември е насрочено общественото обсъждане дали да бъде изтеглен кредитът, след което трябва да се произнесе Общинският съвет.

Междувременно стана ясно, че няма желаещи строителни фирми да построят двата моста в района на стария град. Първата обществена поръчка се провали, заради липса на кандидати. Обявена е нова процедура, но и към нея няма интерес, което наложи удължаване на крайния срок за подаване на оферти, признават от администрацията в старата столица.

Related Articles

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ