15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Варна спира продажбата на общинска собственост и предвижда промяна на ОУП

Мерките целят овладяване на презастрояването в града

В настоящия ОУП на Варна е заложен висок коефициент на застрояване, затова в новия се предвижда по-ниски параметри. Това обаче ще отнеме не по-малко от две – три години, защото изискванията на закона са такива.

Другата мярка срещу презастрояване в града е спирането на продажбата на общинска собственост. По думите на кмета Благомир Коцев тази практика е била засилена в последните години – общинските терени да стават частни и върху тях да се строят кооперации.

В тази връзка акцентът на Община Варна ще бъде облагородяване на градската среда и подобряване на инфраструктурата чрез ремонт на улици, тротоари, осигуряване на повече места за паркиране. Вече са утвърдени 100 млн. лв. за проектиране и изграждане. Част от справянето с проблема е и прилагането на уличната регулация, особено в новите квартали като „Бриз“, „Изгрев“ и някои от вилните зони.

Related Articles

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ