10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Важно за всички, които правят сделки с автомобили

Изтича срок, който засяга покупко-продажбата на МПС

Срокът за отписване в КАТ на продадени автомобили изтича в края на 2023 г. Целта е на този срок е да се прекрати порочната практика на недобросъвестни купувачи, които не регистрират придобито превозно средство и то продължава да се води като собственост на продавача.

Продавачите на автомобили (в срок до 31 декември 2023 г.) могат да предоставят в „Пътна полиция“ при съответната областна дирекция на МВР копие на документ, който удостоверява извършването на продажбата, пише money.bg. След предоставянето на този документ, регистрацията на пътното превозно средство ще се прекратява служебно, с отбелязване в автоматизираната информационна система на КАТ по места. В нея освен прекратяването на регистрацията, ще се вписват данните на новия собственик и датата на прехвърляне на собствеността.

На продавача ще се издава удостоверение, съдържащо информация за датата на прехвърлянето на собствеността, както и датата на служебното прекратяване на регистрацията. Ще се вписват и данни за купувача на превозното средство, номерът и датата на документа за прехвърляне на собственост, а за да може новият собственик да управлява колата, ще трябва да я регистрира отново на свое име.

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ