13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Важно! В нощта срещу неделя местим стрелките с час напред

Тази неделя България преминава към лятното часово време. Официално смяната идва на 26 март в 3:00 часа през нощта. Тогава местим стрелките с един час напред и от 3:00 часа автоматично минаваме към 4:00 часа, пропускайки един час.

Това означава, че в нощта на събота срещу неделя ще спим един час по-малко ако искаме да спазим обичайния си часови график.

Връщането към зимното часово време пък ще стане на 29 октомври 2023 г. от 4:00 часа през нощта, когато сменяме часа с един назад – от 4:00 часа на 3:00 часа.

Повечето компютри и смартфони автоматично сменят часа, но за аналоговите устройства корекцията ще трябва да се въведе ръчно, за да се настроят на новото време.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ