20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Важно! В нощта срещу неделя местим стрелките с час напред

Тази неделя България преминава към лятното часово време. Официално смяната идва на 26 март в 3:00 часа през нощта. Тогава местим стрелките с един час напред и от 3:00 часа автоматично минаваме към 4:00 часа, пропускайки един час.

Това означава, че в нощта на събота срещу неделя ще спим един час по-малко ако искаме да спазим обичайния си часови график.

Връщането към зимното часово време пък ще стане на 29 октомври 2023 г. от 4:00 часа през нощта, когато сменяме часа с един назад – от 4:00 часа на 3:00 часа.

Повечето компютри и смартфони автоматично сменят часа, но за аналоговите устройства корекцията ще трябва да се въведе ръчно, за да се настроят на новото време.

Related Articles

Разработват стратегия за Панаира в Пловдив

Министерството на икономиката разработва стратегия за развитие на Международния панаир в Пловдив. Това обяви министър Богдан Богданов след откриването на есенното техническо изложение. Според...

Превръщат бивша кариера в Милано в оазис с плаваща гора

Студиото за морска архитектура MAST ще превърне една миланска кариера в оазис за отдих с плаваща гора. Бъдещият плаващ парк в покрайнините на италианската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ