15 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда „Нов европейски Баухаус“ в Брюксел. Той стана подгласник в направление „Нов европейски Баухаус за шампиони“ на категория „Възстановяване на чувството за принадлежност“.

В надпреварата се включиха над 500 проекта, от които 49 достиганаха до финала. Във всяка от категориите бяха отличени по един финалист (runner up) и един победител. Българският екип промени покрива в Бизнес парка в Младост и създаде възможност за срещи и разговори, а много необживяни пространства в сградата бях превърнати в ателиета.

Отличените получиха и финансова награда, за да продължат да развиват своята инициатива. Церемонията се състоя в залата в Кралския музей на изкуството и историята в Брюксел.

Related Articles

Община Приморско получи държавни имоти за градски парк

Правителството одобри Община Приморско да получи държавни имоти в града с площ близо 14 000 кв. Те ще бъдат използвани за изграждане на общински...

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ