14 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти организира уебинар

Темата е „Неизпълнение на договора за строителство. Специфики по ЗУТ и по договорните условия на ФИДИК“

БААИК планира да проведе уебинар на 10 ноември от 9.30 до 14.00 часа през платформата ZOOM, информират от браншовата организация. Програмата включва разнообразие от специализирани теми, събрани в три модула.

ПЪРВИ МОДУЛ

Форми на неизпълнение при договора за строителство.

Забавено изпълнение. Правни последици.

Некачествено изпълнение. Правни последици.

ВТОРИ МОДУЛ

Задължения на възложителя по ЗУТ. Неизпълнение и правни последици.

Задължения на изпълнителя по ЗУТ. Неизпълнение и правни последици.

ТРЕТИ МОДУЛ

Забавено изпълнение по Договорните условия за строителство (Червена книга) от 1999 година и от 2017 година и по Договорните условия за технологично оборудване, проектиране и строителство (Жълта книга) от 1999 година и от 2017 година на ФИДИК.

Некачествено изпълнение. Отговорност за дефекти по Договорните условия за строителство (Червена книга) от 1999 година и от 2017 година и по Договорните условия за технологично оборудване, проектиране и строителство (Жълта книга) от 1999 година и от 2017 година на ФИДИК.

Лектори ще бъдат адвокат Виктория Пенкова и адвокат Бояна Милчева, експерти в областта на строително право, търговско, корпоративно право, вещно право, право на интелектуална собственост, разрешаване на спорове и събиране на вземания.

Адв. Пенкова е арбитър е към Националната листа на арбитри по решаване на спорове по ФИДИК към БАAИК. Учредител и член е на Управителния съвет на Българското общество по строително право, дългогодишен член е и на БААИК.

Освен другата си юридическа експертиза адв. Милчева участве в разрешаване на спорове и представителство пред арбитраж и комисии за разрешаване на спорове, съгласно договорните условия на ФИДИК. Тя е член на УС на Българско общество по строително право, член на БААИК и изключителен представител за България на Фондация „Орган за разрешаване на спорове“ (Dispute Resolution Board Foundation).

Related Articles

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ