26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Бургаските села с нови осветителни тела

С цел постигане на енергийна ефективност и по-добра осветеност, Община Бургас извършва подмяна на старите осветителни тела в няколко населени места. Това са гр. Българово, кв. „Долно Езерово“, с. Миролюбово, с. Изворище, с. Брястовец, с. Драганово, с. Маринка, с. Димчево, с. Твърдица, с. Извор, с. Равнец, с. Братово.

В последните седмици това вече се случи в с. Драганово, с. Димчево, с. Твърдица. В момента се работи в град Българово и село Маринка.

След приключване на проекта, в периферните селища на бургаската община ще бъдат монтирани общо 2700 броя нови осветителни тела.

През последните 2 години в града бе реализиран проект за модернизация на уличното осветление в 22 зони, разположени по протежението на булеварди и главни улици, откъдето минават много автомобили и пешеходци. Бяха подменени хиляди осветителни тела. Проектът включваше също така реновиране на табла за управление и стълбове по главните пътни артерии. С внедряването на тези мерки за енергийна ефективност градът плаща по-малко за електричество, а лампите светят по-силно.

Община Бургас иска през следващите години да разгърне тази инициатива в кварталите и по-малките улици. Вече се работи и има сериозен напредък във „Възраждане“. През настоящата година там е извършена подмяна на старите осветителни тела с нови енергийноефективни.

Related Articles

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ