7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Бургаските села с нови осветителни тела

С цел постигане на енергийна ефективност и по-добра осветеност, Община Бургас извършва подмяна на старите осветителни тела в няколко населени места. Това са гр. Българово, кв. „Долно Езерово“, с. Миролюбово, с. Изворище, с. Брястовец, с. Драганово, с. Маринка, с. Димчево, с. Твърдица, с. Извор, с. Равнец, с. Братово.

В последните седмици това вече се случи в с. Драганово, с. Димчево, с. Твърдица. В момента се работи в град Българово и село Маринка.

След приключване на проекта, в периферните селища на бургаската община ще бъдат монтирани общо 2700 броя нови осветителни тела.

През последните 2 години в града бе реализиран проект за модернизация на уличното осветление в 22 зони, разположени по протежението на булеварди и главни улици, откъдето минават много автомобили и пешеходци. Бяха подменени хиляди осветителни тела. Проектът включваше също така реновиране на табла за управление и стълбове по главните пътни артерии. С внедряването на тези мерки за енергийна ефективност градът плаща по-малко за електричество, а лампите светят по-силно.

Община Бургас иска през следващите години да разгърне тази инициатива в кварталите и по-малките улици. Вече се работи и има сериозен напредък във „Възраждане“. През настоящата година там е извършена подмяна на старите осветителни тела с нови енергийноефективни.

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Предстои конкурс за нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ