16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Бум на хванати фалшиви левове у нас

Близо пет пъти повече са хванатите фалшиви банкноти в страната, които са били в обращение, през второто тримесечие на тази година спрямо първото, сочат данните на БНБ към края на юни.

За трите месеца са задържани 1247 неистински банкноти, докато от януари до март те са едва 253 броя, информират от pariteni. Подобни количества неистински банкноти са установявани преди повече от десетилетие – през 2010 година, показва архивът на банката.

Най-много са задържаните фалшиви банкноти с номинал от 50 лева и те вече изместват 20-те лева като най-фалшифицирани у нас. 1155 са установените неистински 50 лева през второто тримесечие, 67 броя са тези от 20 лева, 17 броя са от 10 лева, като са хванати и 5 фалшиви петолевки и 3 столевки.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ