18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Бум на хванати фалшиви левове у нас

Близо пет пъти повече са хванатите фалшиви банкноти в страната, които са били в обращение, през второто тримесечие на тази година спрямо първото, сочат данните на БНБ към края на юни.

За трите месеца са задържани 1247 неистински банкноти, докато от януари до март те са едва 253 броя, информират от pariteni. Подобни количества неистински банкноти са установявани преди повече от десетилетие – през 2010 година, показва архивът на банката.

Най-много са задържаните фалшиви банкноти с номинал от 50 лева и те вече изместват 20-те лева като най-фалшифицирани у нас. 1155 са установените неистински 50 лева през второто тримесечие, 67 броя са тези от 20 лева, 17 броя са от 10 лева, като са хванати и 5 фалшиви петолевки и 3 столевки.

Related Articles

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ