28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Благоустрояват уличната мрежа в Ямбол

Община Ямбол започна подготовката за ремонтните дейности от кръстовището на училище „Христо Смирненски“ до Комплекса за социални услуги за деца и възрастни /КСУДВ/, където е предвидено изграждане на кръгово кръстовище с четири клона. Това е първият етап от цялостния проект, който стартира на 14 септември (сряда).

В проекта са включени дейности по възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на пътната настилка, осигуряване на условия за безопасност на движението, подмяна на съществуващите бордюри, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, изграждане на зони за паркиране на автомобили. Предвижда се още обособяване на двупосочна алея, благоустрояване на тротоарните площи и цялостна подмяна на водопровода и водопроводните отклонения.

Във връзка с ремонтните дейности ще бъде въведена временна организация на движението. Община Ямбол се извинява за неудобствата, които ще бъдат причинени и отправя апел към шофьорите за внимателно преминаване.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ