22 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Благотворителен концерт събира средства за спасяване на 100-годишна сграда в Пловдив

Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ и приятели канят пловдивчани на предколедно благотворително матине. То ще е на 10-ти декември в Дом на културата „Борис Христов“ от 11.00 часа.

Събитието е с кауза за набиране на средства за реставрация и реконструкция на близо 100-годишната сграда на Певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ в центъра на града.

Тя е строена от сърцати хористи и родолюбиви пловдивчани тухла по тухла. С вграден в тях възрожденски дух сградата преживява времето и опустошителните земетресенията, доказвайки своята издръжливост, като стожер на песента, в подножието на Сахат тепе.

От 1928 г. до сега домът на певческото дружество не е ремонтиран, но продължава да служи на хоровото изкуство. Наложително е да се реставрира и поднови за бъдещите поколения. Всички средства, събрани от матинето, ще бъдат изцяло насочени към реставрацията и реконструкцията на историческата сграда.

Входът за събитието е с благотворителни покани, които се предлагат на адрес: ул. Ангел Букорещлиев 18А или в Дома на културата в Пловдив, преди началото на събитието.“Входът за събитието е с благотворителни покани, които се предлагат на адрес: ул. „Ангел Букорещлиев“ 18А или в Дома на културата в Пловдив, преди началото на събитието.

Related Articles

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ