24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Благотворителен концерт събира средства за спасяване на 100-годишна сграда в Пловдив

Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ и приятели канят пловдивчани на предколедно благотворително матине. То ще е на 10-ти декември в Дом на културата „Борис Христов“ от 11.00 часа.

Събитието е с кауза за набиране на средства за реставрация и реконструкция на близо 100-годишната сграда на Певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ в центъра на града.

Тя е строена от сърцати хористи и родолюбиви пловдивчани тухла по тухла. С вграден в тях възрожденски дух сградата преживява времето и опустошителните земетресенията, доказвайки своята издръжливост, като стожер на песента, в подножието на Сахат тепе.

От 1928 г. до сега домът на певческото дружество не е ремонтиран, но продължава да служи на хоровото изкуство. Наложително е да се реставрира и поднови за бъдещите поколения. Всички средства, събрани от матинето, ще бъдат изцяло насочени към реставрацията и реконструкцията на историческата сграда.

Входът за събитието е с благотворителни покани, които се предлагат на адрес: ул. Ангел Букорещлиев 18А или в Дома на културата в Пловдив, преди началото на събитието.“Входът за събитието е с благотворителни покани, които се предлагат на адрес: ул. „Ангел Букорещлиев“ 18А или в Дома на културата в Пловдив, преди началото на събитието.

Related Articles

Намаляват продажбите на жилища у нас

В 13 от 16 страни членки на Европейския съюз се отчита спад в сделките с жилища. За втора поредна година по-голямата част от държавите...

До края на годината започва строителството на още 4 участъка от АМ „Хемус“

Участъци 4, 5, 6 и 9 на АМ „Хемус“ са теренно осигурени и се предвижда строителството им да започне до края на 2024 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ