7 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Берковица получи 2 млн. лв. за възстановяване на щетите от наводнението през юни

Община Берковица получи от държавата 2 160 000 лева за възстановяване на щети от наводненията през юни, съобщи за БТА кметът Радослав Найденов.
Най-голямата част от сумата – 1,8 милиона лева е за ремонт на подкопан от дъждовете мост над река Бързия при входа на село Боровци. Въпросният мост е единият от двата възможни входа в селото. В момента той е блокиран и целият трафик преминава през другия вход, което налага обикаляне и удължаване на пътя, поясни Найденов.
Останалата част от сумата е за неотложни възстановителни работи, които са направени по време на наводненията през юни. На три пъти тогава в Берковица за кратко паднаха поройни дъждове, в някои участъци от града приливната вълна достигна два метра, като водата отнесе части от уличната настилка, контейнери за смет, пейки и дори автомобили. Много от пострадалите семейства получиха помощ от държавата и общината, но на повечето места инфраструктурата още не е възстановена.
Отпуснатите сега средства са първите, които община Берковица получава по своите искания, направени преди около четири месеца и подкрепени от областната управа в Монтана, посочи още кметът.

Related Articles

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...

Изследват с томограф дърветата в Пловдив

Маркират опасните за санитарна сеч След снежната буря, която връхлетя Пловдив шест бригади от ОП „Градини и паркове” работят още за отстраняване на падналите дървета....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ