2 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Белведере показва онлайн 626 изложби от последните 100 години

Всяка експозиция през 2024 ще бъде добавяна към виртуалната хроника на музея

В чест на 300-годишнината от създаването си виенският музей Белведере представя онлайн историята си в периода 1918-2023 г. Уникалният в стилово и архитектурно отношение дворец дава възможност всеки желаещ да посети виртуално и 626 изложби. Всяка приключила изложба от 2024-а година нататък ще бъде включвана в онлайн хрониката.

С политиката си на отворено съдържание Белведере е лидер сред австрийските музеи. „Особено сме доволни, че чрез дигитализацията даваме възможност на посетителите да получат обширни и разнообразни знания“, споделя директорът на музея Стела Ролинг.

Чрез богат снимков материал, изложбени каталози и произведения от колекцията на музея експозициите, показвани през годините, оживяват отново. Включените във виртуалната хроника изложби непрекъснато се допълват с новооткрити архивни текстове, медийни публикации, фотоси и дигитални копия на каталози.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ