24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Белведере показва онлайн 626 изложби от последните 100 години

Всяка експозиция през 2024 ще бъде добавяна към виртуалната хроника на музея

В чест на 300-годишнината от създаването си виенският музей Белведере представя онлайн историята си в периода 1918-2023 г. Уникалният в стилово и архитектурно отношение дворец дава възможност всеки желаещ да посети виртуално и 626 изложби. Всяка приключила изложба от 2024-а година нататък ще бъде включвана в онлайн хрониката.

С политиката си на отворено съдържание Белведере е лидер сред австрийските музеи. „Особено сме доволни, че чрез дигитализацията даваме възможност на посетителите да получат обширни и разнообразни знания“, споделя директорът на музея Стела Ролинг.

Чрез богат снимков материал, изложбени каталози и произведения от колекцията на музея експозициите, показвани през годините, оживяват отново. Включените във виртуалната хроника изложби непрекъснато се допълват с новооткрити архивни текстове, медийни публикации, фотоси и дигитални копия на каталози.

Related Articles

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ