13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Архитектурният съвет на Европа с изложба в София

Пътуващата изложба на Архитектурния съвет на Европа (АСЕ) „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“ гостува в София по покана на Камарата на архитектите в България (КАБ). Събитието е част от „Международните дни на европейската регулирана професия Архитект“, а експозицията може да бъде разгледана до 2 април в Централния дом на архитекта (ЦДА).

Изложбата включва 20 устойчиви и иновативни архитектурни проекта, реализирани в 16 държави – членки на ЕС. „Изложбата представя ролята на архитектите в създаването на наистина конкурентна, обогатяваща и устойчива Европа. Архитектът е носител на комплексни познания, на чувствителността на твореца, той създава ефективни решения на съвременните предизвикателства, породени от климатичните промени. Проектите показват, че е възможно да се проектират градски пространства, които са способни да се справят с екстремни климатични условия, като същевременно повишават комфорта на обитателите и тяхното благополучие“, представя концепцията на изложбата арх. Нина Танчева, член на УС на КАБ.

„Международните дни на европейската регулирана професия Архитект“ продължават с кръгла маса „Практикуване на професията Архитект в Испания и Германия“, която ще се проведе на 2 април 2024 г. във “Виваком Арт Хол”.

Related Articles

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...

Безвъзмездно: Предоставиха на НИНКН сграда паметник на културата

НИНКН се връща в сградата на бул. „Княз Ал. Дондуков“ 16. Министърът на културата Кръстю Кръстев я предостави за безвъзмездно ползване от института -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ