16 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

АПИ: Кръстовището за плевенското село Тотлебен ще бъде преустроено

Провежда се обществена поръчка за изработване на технически проект

В инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ е предвиден основен ремонт на първокласния път I-3 Бяла – Плевен, включително и преустройство на кръстовището за с. Тотлебен. В момента Областно пътно управление – Плевен провежда обществена поръчка за изработване на технически проект, който е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Обществената поръчка е за проектиране на ремонта на общо 79,3 км от първокласния път I-3 в участъците Бяла – Плевен, с дължина близо 50 км и Радомирци – Горни Дъбник – около 30 км. По трасето преминава интензивен тежкотоварен трафик от София към ГКПП „Дунав мост 1“ при Русе. Прогнозната стойност на поръчката е 1 587 600 лв. без ДДС. Преди дни бяха отворени постъпилите 13 оферти и в момента тръжната комисия ги разглежда.

В отсечката между Плевен и Козар Белене е кръстовището с общински път за село Тотлебен /при км 63+174/. За повишаване безопасността на движение и намаляване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия е необходимо бъдещият проектант да представи варианти за обособяване на лента за ляв завой от първокласния път I-3 Бяла – Плевен към общинския път Славяново – Тотлебен. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 120 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ