24 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

АПИ: Кръстовището за плевенското село Тотлебен ще бъде преустроено

Провежда се обществена поръчка за изработване на технически проект

В инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ е предвиден основен ремонт на първокласния път I-3 Бяла – Плевен, включително и преустройство на кръстовището за с. Тотлебен. В момента Областно пътно управление – Плевен провежда обществена поръчка за изработване на технически проект, който е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Обществената поръчка е за проектиране на ремонта на общо 79,3 км от първокласния път I-3 в участъците Бяла – Плевен, с дължина близо 50 км и Радомирци – Горни Дъбник – около 30 км. По трасето преминава интензивен тежкотоварен трафик от София към ГКПП „Дунав мост 1“ при Русе. Прогнозната стойност на поръчката е 1 587 600 лв. без ДДС. Преди дни бяха отворени постъпилите 13 оферти и в момента тръжната комисия ги разглежда.

В отсечката между Плевен и Козар Белене е кръстовището с общински път за село Тотлебен /при км 63+174/. За повишаване безопасността на движение и намаляване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия е необходимо бъдещият проектант да представи варианти за обособяване на лента за ляв завой от първокласния път I-3 Бяла – Плевен към общинския път Славяново – Тотлебен. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 120 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Related Articles

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ