10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Анализ: Ще подхрани ли кредитирането бумът на имотния пазар

„Изпратихме поредната рекордна година, която е най-силната изобщо от съществуването на кредитния пазар в България. Най-вероятно предстои още една рекордна година, тъй като интересът към покупката на жилища остава висок. Интересът към кредитите също “. Това каза Тихомир Тошев, изпълнителен директор на кредит център по Би Ти Ви .

„Ниската безработица и ръстът на доходите през последните две години ще накарат българинът да е по-смел в посока задлъжняване и придобиване на имоти и през 2024 г.“, прогнозира той.

Статистика за имотния пазар обаче показва, че пет поредни тримесечия пазарът на имоти забавя ръст. Броят на сделките намалява за сметка на обемите, коментират анализатори.

„Все повече българите задлъжняват с по-големи суми, когато си купуват имот“, уточни Тихомир Тошев. Според него предстои интересна година и най-вероятно ще видим увеличаване на банковите депозити въпреки по-ниските лихви. Годината ще бъде стабилна и на кредитния и на имотния пазар.

Related Articles

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ