24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Автобусни спирки в Лясковец с ликове на будители

В навечерието на 1 ноември община Лясковец започна инициативата за поставяне на образи на будители и местни светини на автобусните спирки.

На първата спирка в центъра на града е поставено изображение на Лясковския манастир и ликът на духовника и просветител Максим Райкович, който е бил игумен на Петропавловския манастир и основател на българското училище в града. Инициативата е на сдружението „Партньори за Лясковец“ и се реализира по проект по платформа „Агора“, финансирана по програма „Америка за България“ чрез Общинския фонд за местни инициативи.

Идеята е на още две спирки в централната част на града да бъдат поставени ликовете на личности, свързани със славната история на възрожденския град, както и със знакови места, които ще представляват интерес за гостите и туристите. Проектът е на стойност 3 хиляди лева и трябва да приключи до средата на ноември. Реализацията му е свързана с доброволческа работа и собствено съфинансиране.

Надяваме се, че по този начин, припомняйки миналото и историята, в съчетание със собствен принос, спирките в града ще бъдат опазени от недобросъвестни прояви, коментира кметът д-р Ивелина Гецова.

Related Articles

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на...

Приключи ремонтът на знаково училище в Пловдив

Над 1,5 млн. лв. са вложени в обновяването на Търговската гимназия Приключи ремонтът на Националната търговска гимназия в Пловдив. Рязането на лентата е в 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ