19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Автобусни спирки в Лясковец с ликове на будители

В навечерието на 1 ноември община Лясковец започна инициативата за поставяне на образи на будители и местни светини на автобусните спирки.

На първата спирка в центъра на града е поставено изображение на Лясковския манастир и ликът на духовника и просветител Максим Райкович, който е бил игумен на Петропавловския манастир и основател на българското училище в града. Инициативата е на сдружението „Партньори за Лясковец“ и се реализира по проект по платформа „Агора“, финансирана по програма „Америка за България“ чрез Общинския фонд за местни инициативи.

Идеята е на още две спирки в централната част на града да бъдат поставени ликовете на личности, свързани със славната история на възрожденския град, както и със знакови места, които ще представляват интерес за гостите и туристите. Проектът е на стойност 3 хиляди лева и трябва да приключи до средата на ноември. Реализацията му е свързана с доброволческа работа и собствено съфинансиране.

Надяваме се, че по този начин, припомняйки миналото и историята, в съчетание със собствен принос, спирките в града ще бъдат опазени от недобросъвестни прояви, коментира кметът д-р Ивелина Гецова.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ