Започна ремонт на ключов булевард в Казанлък

0
249

Община Казанлък започна реконструкция на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и изграждане на велосипедна алея по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Алeксандър Батенберг“ до ул. „Козлодуй“ по плана на града.

Предвижда се рехабилитация на платното за движение с прилежащите тротоари на западното трасе от кръстовището на бул. „Никола Петков“ с бул. „Александър Батенберг“ до началото на велоалея за с. Овощник. По източното трасе ще се работи от пресечната точка на бул. „Никола Петков“ с жп прелез до началото на велоалея за с. Овощник.

Ще се изгради нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м) и ще се извърши подмяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, с изключение на местата с вече подменена настилка. Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на месец януари 2022 г.

Булевард „Никола Петков“ е важна транспортна връзка и основна свързваща артерия между малките населени места, разположени по направление север – юг около гр. Казанлък.

Обновленията са част от политиката на общината да бъде изградена цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от с. Овощник до новоизграждащия се туристически комплекс „Светът на траките“ в землището на град Шипка.

Настоящият проект се разработва и ще се изпълни със средства по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“.