webertec smart protect – хидроизолация и лепило за плочки в един продукт

0

Иновативната двукомпонентна система ликвидира професионално и гарантирано течовете от балкони и тераси

Редица обществени и жилищни сгради, както и немалко търговски обекти използват керамични плочки или естествен камък като покритие за дворове, веранди, стени или фасади. Реализацията на такъв тип проекти изисква полагане на плочки при външни условия. Сред най-честите примери обаче са покритията на балкони и тераси, които се използват като разширение на вътрешното пространство. Екстремните температури и висока влажност са само някои от факторите, с които трябва да се съобразим, изграждайки тези части на сградата. Балконите и терасите са изложени целогодишно на влага, ултравиолетова деградация, атмосферни влияния, киселинен дъжд, механично износване, постоянни напрежения, породени от движението при температурните промени и замръзване. Поради тези причини, независимо от доброто изпълнение на детайлите, повечето балкони и тераси се амортизират във времето, протичат и изискват ремонт. Той трябва да се направи професионално и с материали с гарантирано качество, така че тези сградни части да бъдат абслютно водонепроницаеми и да запазят своя декоративен дизайн. Строителната практика и водената в годините статистика открояват основните причини за течовете от открити тераси и балкони с настилки от керамични плочки. Климатичните промени и температурните амплитуди, както и циклите замръзване и размразяване могат да доведат до нарушаване на структурата и покритията, а това, от своя страна, води до теч в долните помещения.

РЕШЕНИЕТО

Разглеждайки балконa или терасата като душ кабина, само че без да може да се спре водата, се налага изводът, че правилната хидроизолация е от съществено значение за керамичната конструкция на всяка област, която се намира над обитаемо пространство. Основната задача е отвеждането на водата далеч от структурата с предотвратяване влагата да навлезе в сградата. Хидроизолацията е най-важната стъпка, тъй като това е крайната бариера срещу вредното въздействие на водите. Иновативната силно еластична хидроизолация и лепило за плочки в един продукт – webertec smart protect, осигурява постигане на оптимална надеждност, с минимум рискове. Това е най-сигурният и устойчив начин за полагане на плочки, измислен досега!

ПРЕДИМСТВАТА

Специалното на тази иновация е, че след втвърдяване, постигаме водоустойчиво лепило, което може да бъде използвано не само за фиксиране на плочите. Голямата добавена стойност идва от двукомпонентната система за хидроизолиране и лепене в един продукт. Както е известно, най-различни оплаквания в цялата строителна индустрия сочат, че при лепене на плочи по балкони и тераси, лепилото остава най-слабото звено във веригата. Причината е, че традиционните лепила за плочки са силно хигроскопични. Честият им контакт с вода и влага при климатичните условия в нашите географски ширини ги прави трошливи и крехки поради постоянните цикли на замръзване и размразяване, а покритието губи якост с времето. Хидроизолиранто и залепването с webertec smart protect не позволява навлизането на вода в конструкцията и по този начин намалява риска от изсоляване и замръзване. Чрез използването на само един продукт за хидроизолиране и лепене се увеличава сигурността по отношение на изпълнението. При полагане на плочки апликаторите извършват различни операции, напр. грундиране, изравняване на основата, хидроизолиране, лепене и фугиране. При тези операции гамата от продукти, които трябва да бъдат постоянно налични за специалистите, е много голяма. Някои от тях могат да се заменят само от едно-единствено решение – webertec smart protect. Това е много еластична, двукомпонентна система, която съчетава три приложения: може да се използва като хидроизолация под плочки и в същото време високотехнологично лепило за плочки. Също така разграничава керамичната конструкция от критични основи. Иновативното и професионално решение спестява време и улеснява работния процес. Това налага използването на по-малко и различни продукти и рискът, че може да се използва грешният продукт, намалява. Всичко това прави webertec smart protect отличен за използване на балкони и тераси.

 

КАЧЕСТВАТА НА WEBERTEC SMART PROTECT

– Силно еластичен и напълно водонепропусклив

– Предотвратява риска от изсоляване и замръзване

– Изгражда защитен слой за чувствителни към влага основи

– Спомага за надеждното премостване на пукнатини

– Идеален за критични основи като пресни циментови замазки или бетон, дърво или смесени основи

– Подходящ за лепене на всички видове плочки и естествен камък при вътрешни и външни условия

– Подходящ за непорести плочи с големи размери

 

11-2А11-1А   11-3А

 

 

11_IMG_061711_IMG_0829

 

 

 

 

11_IMG_0740

 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си