13 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Viva Magenta – цветът на Pantone за 2023!

Нюансът е символ на сила и оптимизъм

Viva Magenta (Вива Маджента) е цветът на Pantone за 2023 г. Представен като „хибриден цвят, съчетаващ топлина и прохлада, които също така са израз на физическото и виртуалното“, официалното му наименование е „Viva Magenta Pantone 18-1750“. С нотки на синьо и пурпурно червено, оттенъкът му е „смел, безстрашен и пулсиращ“.

В момент, оформен от безброй предизвикателства, цветът за 2023 г. е смел нюанс на червено, който говори за силата и жизнеността, необходими за изграждането на по-позитивно бъдеще.

Той символизира сила и оптимизъм, защото страните продължават да се отварят и „съживяват“ след три години на пандемия и хората копнеят за позитивност с текущите събития, случващи се в света. Произходът на Viva Magenta Pantone 18-1750 се опира на природата, но с наелектризиращ нюанс, който може да се намери както във физическия, така и в виртуални сфери, говорейки за многообразието на нашия съвременен свят.

Viva Magenta насърчава себеизразяването без задръжки, динамичен е и наелектризиращ.

В официалното си съобщение изпълнителният директор на Pantone Color Institute Лиатрис Айсман обясни, че тази година цветът е свързан с природата и погледа напред към бъдещето. Като основно вдъхновение са послужили багрилата от кохинил, извлечени от насекоми, използвани още от втори век пр.н.е., за да се постихне наситеност на червени нюанси върху тъкани и хартия.

Според компанията енергията на Viva Magenta ще ни помогне да преодолеем всяко следващо препятствие, където и да ни отведе. Ще ни помогне да се пренесем в бъдещето. Ще ни помогне да се отървем от всички притеснения, които все още може би имаме. COVID-19 не е изчезнал напълно, но новият цвят ще ни осигури енергия да балансираме това, което се е случило и това, което ни предстои да се случи.

Цвят в „сегашно време“

Въпреки че цветът има дълбоки връзки както с миналото, така и с настоящето, институтът иска да е ясно, че това е и цвят, който безспорно е подходящ за настоящето. Нюанс, който насърчава всички хора да живеят живота смело в момента.

Няма начин да влезете в стая, ако носите този цвят, и да не ви обърнат внимание. Това е дръзко. Вива Маджента е остроумен и всеобхватен – приветства всеки и всичко с бунтарския си дух.

Припомняме, че цветът за 2022 г. бе Very Peri – динамичен тюркоазено син нюанс с виолетово червен подтекст.

Related Articles

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, апелират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Прогнозата е...

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие

Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обектаl беше отличен за приноса си в развитието на интелигентния туризъм в страната. Само три месеца след...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ