36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Visa с нова крачка към биткойн разплащания

„Опитваме се да направим две неща. Да дадем възможност за закупуване на биткойн с идентификационни данни на Visa. И второ, работата с биткойн портфейли. Така биткойните ще могат да се превеждат във фиатна валута (пари, наложени със закон като платежно средство) веднага и да се използват на всяко от 70-те милиона места по света, където се приема Visa. “ – каза Изпълнителният директор на платежния гигант Ал Кели пред подкаста на Fortune’s Leadership Next, цитиран и от други медии.

Той твърди също, че има „силен потенциал“ криптовалутите, обезпечени с фиатни пари, да се превърнат в нов метод за извършване на плащания – и в момента компанията си сътрудничи с 35 фирми в крипто и блокчейн пространството.

VISA е най-големият издател на карти във Великобритания и Ирландия с пазарен дял от над 80%. В мрежата си поддържа над 160 валути, а сега разкри, че работи за активиране на покупките с Биткойн.

Новината на VISA идва само месец след като Mastercard обяви, че възнамерява да поддържа цифрови активи в своята мрежа.

Гигантът на кредитните карти обаче не обяви кои криптовалути ще позволи на клиентите и търговците да използват. Тогава изпълнителният директор на Mastercard Радж Дамодхаран каза:

„Каквито и да са вашите мнения за криптовалутите – от краен фанатик до пълен скептик – остава факта, че тези цифрови активи стават все по-важна част от света на плащанията.“

Дамодхаран подчерта, че този ход също не трябва да се тълкува като одобрение или потвърждение на криптовалутите. По-скоро e въпрос на предлагане на избор на потребителите.

 

Related Articles

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ