4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

V Национална конференция „SMARTOURISM.BG“

Архитектурният факултет на УАСГ отправя покана за участие в V Национална конференция „SMARTOURISM.BG“ в периода 19-20 април 2022 г. и за участие в хакатон „SMARTOURISM.BG ‘2022“.

Ежегодната конференция е инициатива на едноименния изследователски проект, посветен на интелигентния“ туризъм. На форума се представят резултати от изследвания, дискутирани предизвикателства и добри практики при:

*„интелигентно“ управление на човешките ресурси в туризма;

*иновативни и креативни модели и високи технологии в доброто управление на туризма;

*„интелигентно“ управление на туристическите дестинации–регионално развитие, архитектура, екология;

*„интелигентна“ сигурност в туризма.

V Национална конференция „SMARTOURISM.BG“ ще се проведе в периода 19-20 април 2022 г. в хибридна форма – както присъствено в Парк хотел „Витоша“ съгласно условията на актуалната епидемична обстановка в страната, така и онлайн.

Традиционно събитието се организира в партньорство с Министерството на туризма, Националния борд по туризъм, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Граждански институт, ПроАктивни Решения и ПроАктивен Персонал, Стопанския и Геолого-Географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Архитектурния и Строителния факултет на УАСГ.

В рамките на конференцията за пета поредна година ще бъдат връчени годишните награди „SMARTOURISM.BG“. В хакатона ще се включат ученици и студенти от туристическия, архитектурния и технологичния сектор, които работят в съвместни екипи за разработване на идейни проекти и приложения в областта на интелигентния туризъм.

Related Articles

ИПИ: Много региони са с потенциал за подобряване на развитието си

Няма непреодолими бариери пред икономическото и социалното преобразяване на местно ниво. Амбицията, усилията и финансовата независимост на местните власти могат да повлияят за повишаване...

АПИ прекрати договора на фирмата, поддържаща пътища в Бургаска област

Областното пътно управление поема аварийно дейността до избора на нов изпълнител Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договора с дружеството "БГ НОВА", поддържащо републиканските пътища в област...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ