27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

SKY IS THE LIMIT: Изпълнение на многофункционална сграда „Естера“ с PERI системи

Дайте ми лукса в живота и аз с охота ще се откажа от останалото“ е казал Франк Лойд Райт. И ако за мнозина луксът се измерва в карати на диаманти, скъпи яхти и тузарски пътешествия за най-великия американски архитект на всички времена мярката за лукс са сградите. Според него няма по-вълнуваща гледка от новострояща се сграда, която обещава да стане знакова за района, в който се изгражда.

Един поглед в началото на булевард „Черни връх“ в София е достатъчен, за да бъде прикован от новостроящата се мултифункционална сграда „Естера“. Тя впечатлява не само с размерите си, а предизвиква и естетическо вълнение със своята архитектура. Удобство и изисканост са запазените характеристики на „Естера“. Те най-точно показват комфорта и вниманието към детайла, с които е проектирано и се изгражда бъдещето бижу в квартал „Кръстова вада“. В строителството на Естера“ са заложени енергоефективни и екологични материали, както и технологии  на водещи производители, сред които и PERI .

Като водещ представител на кофражни системи и скелета, с репутация в световен мащаб, компанията предложи оптимално решение за извършване на довършителните работи по фасадата на сградата. Вече 20 години български инвеститори, архитекти, проектанти и строители   намират сигурен партньор в лицето на PERI. Компанията с централа в Германия прилага най-високите стандарти и европейско качество за изпълнение на кофраж, скеле и компоненти на обекти у нас.

ТЕХНИЧЕСКО РЕШЕНИЕ

Съчетанието на различни системи от продуктовото портфолио на PERI позволява бързо, лесно и безопасно обезпечаване на изискванията на обекта.

Конвенционалният начин за монтаж на скеле като при фасадното изпълнение на „Естера“ е с дублиране на материала. Това значително увеличава работните часове и разхода за материал. За да се избегнат тези неудобства е предпочетено решение с фасадно скеле от система PERI UP Easy. То позволява бързо, лесно и безопасно изпълнение на надлъжни конзоли до 3m, смяна на равнината на скелето, изпълнение на ниши към сградата със сложни форми и поставянето на напречни конзоли навън от сградата.

За да се обслужат и най-сложните форми на фасадата в определени зони е необходимо изграждане на допълнително скеле към основното. Интегрираната розетка към системата фасадно скеле PERI UP Easy позволява комбинацията му с модулната система скеле PERI UP Flex. Това съчетание улеснява безопасното изпълнение на сложни детайли със стандартни системни елементи.  Монтирането на конзоли до 1 метър е предимство, което дава възможност за изграждането на платформи за комфортно обслужване на таваните при конзолно издадените части.

Комбинацията на фасадното скеле с конзоли от системата VARIOKIT, която е с много висока товароносимост, позволява монтаж от различни нива. Това се прилага там, където е невъзможно стъпването на скелето върху основа или е необходима промяна на равнината на заскеляване.

Техническото решение за фасадното скеле на мултифункционална сграда „ЕСТЕРА“ покрива високите изисквания за безопасност на обекта по най-ефективния начин. Системата фасадно скеле PERI UP Easy отговаря на всички действащи норми по безопасност, като разполага с пълен набор от обезопасителни елементи – парапети по горно и долно перило, бордови дъски, челни парапети, конзоли за достъп, предварителен монтаж от долно ниво с рамката Easy Frame и др. Скелето е сертифицирано по EN 12810 с клас на натоварване LC3 от 2 kN/m2 за стандартна конфигурация до 24 m височина.

Намалено с 15 % тегло и възможността на фасадното скеле да се комбинира с други системи от портфолиото на PERI позволява изготвянето на най-ефективното решение за всеки проект и я прави най-предпочитаната сред всички фасадни системи.

Бързо, лесно и безопасно с PERI!

Related Articles

Възможност за участие в конкурса ,,Достъпен град“ за 2025 г.

Конкурсът за наградата "Достъпен град" за 2025 г. вече е отворен за кандидатстване. С нея се отличават градове, които полагат резултатни усилия, за да...

Изграждат модерен кампус за спортните надежди в Стара Загора

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка двама от зам.-кметовете на общината - Надежда Чакърова и арх. Мартин...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ