8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

RÖFIX БЕТОН С 50% ПОВЕЧЕ ЯКОСТ

RÖFIX бетон от серията Creteo®Standard е точният продукт за феновете на толкова актуалната друга гледна точка на интериорния дизайн – комбинацията от бетон и стъкло. Никога не е късно да потърсите вдъхновение във възможността да внесете елемента „бетон“ в дома си. Не е вярно, че това не е еко, просто е алтернативната му версия, ако залагаме на отделни елементи и детайли. Без да е натрапчиво, а в същото време е впечатляващо, красиво и практично, семплите интериорни решения от натурален, груб бетон освежават дома и му придават оригиналност и уют. Не случайно името на всички RÖFIX бетони идва от думата „crete“ – прилагателно, използвано при описание на предмети, направени от бетон (крет, concrete) под някаква форма.

Има места в дома ни, където трябва да разчитаме на здрав, издръжлив на механично влияние материал, който да има високи показатели за якост на натиск, да е устойчив на влага, химични влияния и замърсители. Такива места са масивните външни и вътрешни стълби, пътеките между лехите, бордюрите и площадките в гадината, масивната основа на външната ограда, декоративни елементи за интериора и пр.

Какво е важно да знаем за бетона, подходящ за подобни строителните проекти, изброени по-горе. На първо място, това е неговата якост. Класът по якост на натиск е най-важното свойство на бетона. Колкото по-висока е якостта, толкова по-устойчив на разрушаване е материала и е с по-висока способността на материала да се възстановява след прилагане на определена сила на натиск. RÖFIX е единственият производител на сухи строителни смеси, който предлага на българския пазар сух бетон в торби от 25 кг. с толкова висок клас по якост на натиск С25/30. Това означава, че Creteo®Standard 990 B30 е с 50% по-як от стандартния на пазара и издържа без да се разруши на механично напрежение ≥ 30 MPa.

Така нареченият от RÖFIX „бетон за домашния майстор“ има още едно огромно предимство – можете да използвате Creteo®Standard 990 B20 /якост на натиск от ≥ 20 MPa/ с големина на камъчетата в него от 4 mm, или бетонът B30, в който камъчетата са 8 mm. Така за всяка ваша идея и съответното й предназначение ще имате различна едрина на материала.

              

Няма нужда да споменаваме, че готовата суха смес в торби по 25 кг. е много по-удобна и много по-лесно можете да си набавите точно такова количество, каквото ви трябва.

Сега RÖFIX Бетонът B30 е на цената на бетона B20. Така получавате 50% по-повече якост на същата цена. Наред с това до края на април якият бетон на RÖFIX носи и много яки награди – включи се в играта и разбери как да спечелиш калъпи за бетон за градинската пътека, както и торби с бетон, за да осъществиш проекта си.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ