26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

POLYNOR – универсалнитe полиуретанови изолации от ново поколение вече и в България!

Ръстът, който отчита строителния сектор в България през последните години, неминуемо доведе и до засиленото търсене на продукти свързани с бранша. А конкуренцията накара все повече инвеститори, независимо от мащабите си, да заложат на качеството.

Знаем, че енергийната ефективност е от водещите фактори при избор на дом, офис или бизнес имот, която пък от своя страна е свързана с изолацията и материалите, използвани за целта. За щастие на българския пазар вече може да откриете продукти с марката POLYNOR. Висококачествени полиуретанови строителни комплексни изолации, лепила за зидария, полиуретанови лепила, монтажни пени, продукти за огнезащита и други, без аналог в предлагането до сега у нас!

Полиуретановата пяна (PU пяна) е универсален химически продукт, използван в много строителни проекти и сгради, които изискват залепване, пълнене, запечатване и изолация. Неговите високи топло и звукоизолационни свойства го правят отличен продукт, приложим като изолация на покриви, стени, тавани, основи, къщи, метални конструкции, водопроводи, превозни средства и много други. Може да се прилага върху широк спектър от материали и повърхности, като има отлична адхезия към почти всички съвременни строителни материали. Той предоставя множество предимства в едно приложение.

Иновациите не се появяват случайно. Те решават множество проблеми, които имат техните аналози и предшественици.

Какви са предимствата и удобствота на универсална изолация POLYNOR, както за частните клиенти, така и за професионалните екипи, инвеститори и разработчици? Това е еднокомпонентна полиуретанова изолационна пяна в специални цилиндри. Цилиндрите наподобяват тези на монтажната пяна, но всъщност това е съвсем различен материал. POLYNOR е пълноценна изолация, която не изисква механични крепежи, лепила, мрежи или други традиционни материали за монтаж и фиксиране. Техническите свойства и състава са уникални по своите характеристики. POLYNOR създава безшевна, високоефективна топло, влаго и звукоизолация на всякакъв тип вертикални, наклонени или хоризонтални строителни конструкции: стени, покриви, подове, основи, прегради, балкони, хангари, тръби и др.

Разработен през 2012 -2014 г. и пуснат в продажби през 2015 г., POLYNOR постига изключително добри резултати на руските и европейските строителни пазари, поради високите си топлоизолационни свойства, закритоклетъчна структура, минималния коефициент на топлопроводимост и много високата си адхезия. Уникалният състав се доказва от поредица патенти и за момента няма аналог на българския пазар. Оригиналната рецепта, свойствата, технологичните предимства и успешното изпълнение на множество обекти са направили POLYNOR лидер на руския и европейския строителен пазар на топло и звукоизолация. Всичко това се дължи на неговите уникални характеристики и доказана рецепта.

Едно от съществените преимущества на POLYNOR е че прилепва отлично към всякакви повърхности и създава безшевна, пълноценна изолация без „студени мостове“ и въздушни течения. POLYNOR не изисква допълнителни крепежни елементи, лепила и мрежи, влаго и хидроизолация (както например минералната вата). Това спестява пари, време и труд. Специалната 3D дюза за нанасяне върху голяма площ, дава възможност за точно контролиране на дебелината на нанесения изолационен слой с гарантирано прилепване на изолацията към всякакви повърхности, включително дърво, пластмаса, метал, тухли, бетон, стъкло и др.

POLYNOR се отличава с отлична адхезия, което е от голямо значение за дълготрайния експлоатационен срок на изолацията при монтаж върху наклонени и вертикални повърхности. Например, при изолиране на вътрешните повърхности на скатни покриви, стени и прегради. Съставът на POLYNOR залепва повърхността, като се фиксира на мястото на нанасяне. В същото време по-ниската топлопроводимост на POLYNOR в сравнение с традиционните изолационни материали, гарантира високата термична защита на конструкцията и значително спестява пространство. Като цяло работата с изолация POLYNOR не изисква големи професионални умения и строителен опит – всичко може да се направи самостоятелно от клиента. Освен това, POLYNOR може да се нанася върху неравни повърхности, на изключително трудно достъпни или тесни места, където достъпът с един флакон е много по-лесен, отколкото с традиционните изолациионни XPS панели или ролки. Ако основата има значителни неравности (втвърдени течове от хоросан, изпъкнали армировъчни елементи и др.), изолация POLYNOR остава единственото удобно решение, което не изисква трудоемка подготовка на повърхността.

Този тип изолация има още едно предимство – транспорта. Няколко флакона лесно се събират в багажника на личния автомобил или миниван на монтажния екип. Съответно, с оглед на съхранението, той също не заема значително място. Производителността на един флакон при дебелина на изолационния слой от 30 мм е достатъчен за изолация на до 2 квадратни метра повърхност.

                                 Въпросът за икономическата ефективност

Ако сравним POLYNOR с цената на традиционните видове изолационни материали (XPS, EPS и вата), той първоначално изглежда с по-висока цена на стелажа в строителните магазини. Но общите разходи за транспорт и монтаж на традиционната топлоизолация (допълнително осигуряване на влаго, шумо и пароизолация, крепежни елементи, лепила, анкери, изолационни ленти и др.), изравняването на повърхността, цената на труда и времето се оказват много по-скъпи от решението с POLYNOR, което не изисква нищо друго освен самия материал. Допълнителните разходи за труд и монтаж на традиционните видове изолация могат да достигнат до 15 лв. за кв.м.

Разбира се, не само общите разходи трябва да бъдат взети предвид, но и производителността. От гледна точка на екологията и експлоатацията, POLYNOR има още едно предимство – не се свива. Той е хипоалергенен продукт без емисии на вредни вещества (има клас A +, най-високото ниво според класификацията за емисиите за летливи съединения, съгласно френски указ N 2011- 321). POLYNOR не реагира с вода,студ и горещина в температурния диапазон от – 80 до + 115 градуса по Целзий. По време на експлоатацията не абсорбира влага, не губи топлоизолационни свойства, предпазва дървото от гниене, не позволява разпространение на гризачи, вредители и насекоми.

Албина Маннапова, главен технолог на изследователския център на „POLYNOR“:

Разработихме и приложихме на практика топлоизолационен материал, който отговаря на всички потребителски и нормативни изисквания на европейските и международни стандарти. Мотото на продукта POLYNOR е „точно като едно, две, три“ . Благодарение на отличните си свойства и лекота на използване, POLYNOR придоби популярност не само в Русия, но и се изнася успешно в множество страни от ЕС (Полша, Румъния, Испания, Италия, Германия, Португалия, Англия, Ирландия, Латвия, Литва и др.) и от 2020 г. също до Китай, Южна Корея, Япония, Иран, Турция. POLYNOR осигурява необходимата термична защита на конструкции без „студени мостове“, той е екологичен, лесен за транспортиране, съхранение и работа, има изключителна адхезия и възможност за регулация на дебелината на изолационния слой.

Покупката на POLYNOR е възвръщаема инвестиция, която се изплаща за 2-3 години след неговото приложение. С експлоатационен срок до 50 години, това е разумната инвестиция.

Продукти с марката POLYNOR ще намерите във верига магазини DS Home – София, Варна, Бургас, Добрич, Албена и на dshome.bg

Related Articles

Втора годишна конференция на Съвета за икономически анализи

На 24-ти и 25-ми юни в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе втората годишна конференция на Съвета за икономически анализи. Събитието се...

За обществено обсъждане: Публикуван е нов законопроект за ВиК

Да бъде запазена социалната поносимост на цената на ВиК услугите за всяка отделна административна област. Това е регламентирано в проекта на нов Закон за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ