13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

PERI участва в изграждането на многофункционална спортна зала в Царево

Стартира строителството на многофункционалната спортна зала в Царево. Съоръжението се изгражда на терена, където е разположен градският стадион. Община Царево ще осъществи проекта с изцяло свое финансиране, като прогнозната стойност на обекта е 2,2 млн. лв. с ДДС.

Общата площ на залата ще е 2921 квадратни метра и ще се изгради в общински терен с площ от 37 072 кв. метра. В нея се включват ледена пързалка, футболно игрище, тенис корт, волейболна и баскетболна площадка. Зоната за трибуни е предназначена за 799 зрители. Освен това в приемна зала ще бъдат обособени кафетерия, санитарни и подготвителни помещения, свързани с експлоатацията на зоната. Допълнителни зали за спорт се предвиждат за бойни изкуства, аеробика, фитнес, съблекални с душове и санитарни помещения. Предвидено е и изграждането на два паркинга за автомобили и автобуси.

Обществената поръчка предвижда изграждането на част от предвидените в целия инвестиционен проект СМР, а именно: изпълнение на стоманобетонната конструкция, включваща следните конструктивни елементи: основи, колони, греди и стоманобетонова плоча над трибуни.

Изпълнителят К БИЛДИНГ ЕООД се свърза с PERI с изискване за проектиране и доставка на кофражни системи за колони, греди и индивидуално решение за кофраж за трибуна с наклон.

Техническото решение беше изготвено от екипа на PERI България. На първи етап бяха изпълнени колони с височина 605 cm, а на втори етап – с височина 225 cm. Напречното им сечение е 60/90 cm. За кофраж на колоните бе избрана система RAPID.

След изпълнението на първия етап колони, последва изпълнение на обединяваща греда с напречно сечение 60/60 cm. Тя бе кофрирана с трегерен кофраж тип MULTIFLEX с подпорни кули PERI UP Flex. След втория етап колони кофражът следваше да бъде преместен на горно ниво, като подпорните кули да се надградят и „обгърнат“ вече изпълнената греда.

Система RAPID за бързо и лесно кофриране на колони без нужда от гвоздеи и винтове. Това прави този кофраж изключително подходящ за постигане на гладка бетонова повърхност при вертикални елементи. Основните елементи от кофражната система MULTIFLEX са плътностенната греда VT 20K и решетъчната греда GT 24. Гредите GT24 имат голяма носимоспособност, което прави кофражът MULTIFLEX идеалното решение за сложни конфигурации на сградите, като чрез промяна в посоката на надлъжните трегери и възможността за приплъзване за напречните трегери се постигат всякакви форми.

Следващата задача бе кофраж за трибуна – плоча с наклон от 24 градуса. Кофражното сечение представлява система от второстепенни дървени греди и главни метални греди, монтирани върху специално укрепена подпорна конструкция от модулната система PERI UP Flex.

   

Този тип скеле е подходящо за приложение при всякакви височини и форми на конструкцията. Стандартизираните размери на всички елементи дават възможност за завъртане на платформите, което позволява на системата да се адаптира към специфичните изисквания на всеки обект. PERI UP Flex има голяма носеща способност и намалено собствено тегло на платформите.

 

 

 

 

[ngg src=“galleries“ ids=“66″ display=“basic_imagebrowser“]

Related Articles

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ