34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

PERI подкрепя ученици и студенти в началото на тяхната кариера

Краят на всяка календарна година е повод за равносметка.  Лидерите в строителния сегмент я правят прецизно, за да стартират Новата година още по мотивирани и силни. Освен реалните финансови резултати ние в PERI отчитаме инвестицията в младото поколение строителни специалисти като направим равносметка за изминалите събития. Екипът на PERI, немска компания с над 50-годишен опит в производството на високотехнологични кофражни системи и скеле, винаги сме били близо до своите клиенти, като ги подкрепяме във всеки един етап от строителния процес. Трупайки опит през годините не сме забравили от къде започва всичко, а именно – учебната зала. Това е мотивацията  ни да обръщаме специално внимание, да насочваме  и да подкрепяме избора на ученици и студенти да предпочетат една от най-значимите професии – строител.

КАУЗИТЕ

Вече четвърта година в партньорство с Университета по архитектура, строителство и геодезия провеждаме конкурс, насочен към всички студенти от специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ – IV курс. Преподавателите от катедра „Технология и механизация на строителството“ и инженерите от техническото бюро на PERI България подготвят заданията по дисциплината „Технология на строителството“, а всички желаещи да се включат трябва да изготвят технологично решение. Всяка година участниците присъстват на презентация в нашата база и посещават изложбената ни зала, където се запознават с най-новите кофражни и скеле решения. Победителите имат възможността да прекарат повече време във всеки отдел, както и да посетят няколко ключови обекта в страната. Всеки добре представил се получава пълна стипендия за следващия семестър и възможност за стаж в PERI.

През 2019 г. стартира инициативата Лятна Академия Лидерите, насочена към ученици 11 и 12 клас от цялата страна. Събитието се провежда в рамките на 3 дни в гр. Габрово, където на площада пред общината се разполагат над 10 работни площадки с различни строителни дейности. Всяка година една от тях е на PERI, представяйки различни кофражни и скеле системи. Между 60 и 80 участника монтират и демонтират високотехнологичните решения за сгради, благодарение на насоките на ментори от техническото бюро на PERI. В края на събитието учениците оценяват и коментират всяка работна площадка. За наша голяма радост и през трите години ние получаваме най-висок резултат.

Годината завършваме с участието си в Академия Лидерите през ноември, където екипът на компанията ни, начело с управителят Георги Димитров, презентира темата „Обезпечаване на строителен обект – логистика и доставки“. Събитието  кани 20 подбрани студенти, разпределени в 4 екипа, които решават реални бизнес казуси и се обучават от едни от най-големите компании от строителния сектор в рамките на 2 месеца. Участниците посетиха нашата изложбена зала и актуален обект в столицата. На срещата с PERI Славина Филипова и Гергана Йорданова показаха каква част от изграждането на една сграда заема логистиката и какви процеси включва тя. Определено темата отвори съзнанието на участниците и представи много нови елементи от плануването и остойностяването на един проект. Благодарим за положителната обратна връзка!

МИСИЯТА

В PERI винаги ще се стремим да бъдем близо не само да клиентите си, а и до ученици и студенти, избрали нелекия път в строителния бранш. Ще ги подкрепяме, представяйки им иновации и актуални проекти, ще показваме нови хоризонти за бъдещето им в тази индустрия. Вярваме, че в България има млади хора с висок потенциал, възможности и желание за развитие!

 

Related Articles

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ