18 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Online конференция “Германски технологии за нискоенергийни сгради“ ще се проведе на 12 май 2020 

На 12 май 2020 г. от 10:00 до 12:30 ч. ще се проведе online конференция с български и германски експерти на тема: „Германски технологии за нискоенергийни сгради и възможности за приложението им в България“, информират организаторите от Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) и energiewächter GmbH.

На нея ще бъдат представени германският опит и концепции в сферата на нискоенергийните сгради. За удобство на участниците конференцията ще се проведе едновременно на български и немски, като ще има избор между двата езика.

Основните теми са:

  • Преглед на актуалните развития в германската енергийна политика;
  • Обновяването на националния сграден фонд и преход към нискоенергийни сгради;
  • Концепции за снабдяване на сгради и жилищни квартали с енергия от ВЕИ;
  • Потенциали за намаляване на емисиите на CO2 в нежилищни сгради;

От 13 до 29 май 2020 г. са предвидени индивидуални online срещи-разговорис български фирми и организации, проявяващи интерес към партньорство с германските компании. Участието в конференцията, както и в бизнес срещите е безплатно.

Проектът се провежда в рамките на Експортна инициатива „Енергия“, финансирана от Германското Федерално министерство на икономиката и енергетиката (BMWi) и е по поръчение на Германския Бундестаг.

Related Articles

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ