27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Innovation Explorer 2022: Икономически възможности през поколение

Осмото издание на Международният форум за иновации в Югоизточна Европа Innovation Explorer ще се проведе на 24 февруари 2022 г. в София Ивент Център. Събитието се организира от агенцията за иновации Innovation Starter и събира в България лектори и гости от 12 държави.

Тази година форумът е разделен на три панела: “Икономически възможности”, “Държавно управление” и “Климатични действия”. В тях ще участват както международни, така и гости от България. Сред тях са:  математичката Хана Фрай (Англия), футуристът Давид Пасиг (САЩ,) инвеститорът Бертолд Карлик (Австрия), инженерът Томас Мец (Германия), преподавателката по иновации Сандра Роменска (Ирландия), кънтри мениджъра на Веолия Франсоа Деберг (Франция), представители на публичния и частния сектор у нас.

За първи път организаторите ще връчат и награди за иновации, като сред отличените са трима кметове на малки общини в България, които са демонстрирали добро развитие и инвестиция в подкрепа на обществото. Това са бившият кмет на община Чавдар Пенчо Геров и настоящите кметове на общините Смядово и Дългопол – Иванка Петрова и  Георги Георгиев.

Основният въпрос, по който ще разсъждават всички гости тази година е колко дългосрочно можем да си позволим да мислим и планираме и дали, ако сме тръгнали по грешен път ще стигнем до правилното място.  Ще се обсъжда голямата цел за следващите 10 години пред българското общество. Ще се коментира и как знанието за иновации, инвестицията в регионите и добрата работа на институциите ще ни позволят да я реализираме.

Related Articles

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...

Екстремен велопарк и детски полигон в обновения габровски парк „Баждар“

Най-големият вътрешноградски парк в Габрово – „Баждар“ ще бъде зона за отдих, спорт и забавления. До края на месец юни се очаква да бъде...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ