11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Подготвят обществено обсъждане за ПУП на Борисовата градина

На 13 януари от 17.30 часа ще има онлайн обсъждане на проекта за Подробен устройствен план на Борисовата градина. Подробности може да видите на страницата на районите „Средец“, „Лозенец“ и „Изгрев“ и на страницата на НАГ. Ще бъдат поставени пана с карти от проекта за ПУП на места, където всеки да може да се запознае с него в достатъчно видим размер (и за трите района). Проектът е изработен по възлагане на Столична община от проектантски екип „Ковачев архитекти“ ООД с ръководител проф. арх. Атанас Ковачев.

Павилионът „Кривите огледала“, детската светофарна площадка и водният канал (Лодките) ще бъдат възстановени, а новопредвидени са Център за работа с деца в неравностойно положение, скейтпарк, екодукт, екстремно колоездене, пейнтбол, английска поляна, кучешка поляна, пързалка за шейни, зона „Дух и тяло“, пикник зона.

След представянето на проекта писмени становища, мнения или предложения могат да бъдат депозирани до 4 февруари в деловодствата на районите или по електронна поща. 

За приключване на общественото обсъждане ще се проведе заключителна дискусия онлайн на 17 февруари от 17.30 часа на интернет  адрес   тук.

Related Articles

Започва „Форум за културно наследство: управление и интерпретация“

„Форум за културно наследство: управление и интерпретация” се провежда на 30 ноември и 1 декември 2023 г. в зала „Славейков” на Френския институт в...

Министър Цеков: Близо 2,5 млрд. лв. за магистрали, пътища, ВиК проекти и саниране в бюджет 2024 г.

Над 1,7 млрд. лв. са заложени за капиталовата програма на МРРБ в проектобюджета за 2024 г. Включени са 253 обекта ново строителство и основни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ