25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Подготвят обществено обсъждане за ПУП на Борисовата градина

На 13 януари от 17.30 часа ще има онлайн обсъждане на проекта за Подробен устройствен план на Борисовата градина. Подробности може да видите на страницата на районите „Средец“, „Лозенец“ и „Изгрев“ и на страницата на НАГ. Ще бъдат поставени пана с карти от проекта за ПУП на места, където всеки да може да се запознае с него в достатъчно видим размер (и за трите района). Проектът е изработен по възлагане на Столична община от проектантски екип „Ковачев архитекти“ ООД с ръководител проф. арх. Атанас Ковачев.

Павилионът „Кривите огледала“, детската светофарна площадка и водният канал (Лодките) ще бъдат възстановени, а новопредвидени са Център за работа с деца в неравностойно положение, скейтпарк, екодукт, екстремно колоездене, пейнтбол, английска поляна, кучешка поляна, пързалка за шейни, зона „Дух и тяло“, пикник зона.

След представянето на проекта писмени становища, мнения или предложения могат да бъдат депозирани до 4 февруари в деловодствата на районите или по електронна поща. 

За приключване на общественото обсъждане ще се проведе заключителна дискусия онлайн на 17 февруари от 17.30 часа на интернет  адрес   тук.

Related Articles

В края на юни: Започва ремонт на Дунав мост при Русе

Дейностите ще продължат две години В края на месец юни започва ремонт на Дунав мост при Русе, обяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и...

Международната пътна федерация избра Пловдивския панаир за свое събитие

Международната пътна федерация Европа и Централна Азия избра Пловдивския панаир за провеждане на своя регионален конгрес. Това е най-мащабното и елитно събитие за годината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ